Sogovorniki so najprej spregovorili o javnomnenjskih raziskavah. Predsednik SDS Janez Janša je ob tem dejal, da se z raziskavami ne ukvarja, saj so odločilnega pomena volitve, na katerih bo odločal vsak glas.

Finančni minister iz vrst SD Franc Križanič je dejal, da rezultati anket zanj niso presenečenje, predsednik DeSUS Karl Erjavec pa, da si v stranki želijo sodelovati v prihodnji koaliciji, če bo upoštevan njihov program.

Da Slovenija v prihodnjem mandatu potrebuje enotno vlado, je poudaril predsednik SLS Radovan Žerjav. Predsednica NSi Ljudmila Novak, ki je zadovoljna z rastjo podpore stranki, pa je dejala, da bo z "dobrim rezultatom NSi lahko sestavljena dobra desna vlada".

Predsednik Državljanske liste Gregor Virant je pojasnil, da so njihovi volivci zahtevni, vendar pa je do nedelje dovolj časa, da bodo nekateri ponovno razmislili o svoji podpori.

Vse o predčasnih volitvah na enem mestu

"Če bi ankete pokazale pravo mnenje volivcev, potem stranka Zares ne bi bila tako nizko", je dejala podpredsednica stranke Zares Darja Radič. Podobno je za svojo stranko dejal podpredsednik LDS Borut Cink.

Manca Košir, ki zastopa TRS, je dejala, da imajo v stranki težave, saj jih nekatere agencije ne uvrščajo na ankete, podobno težavo pa je izpostavil predsednik stranke SMS - Zeleni Darko Krajnc.

V nadaljevanju soočenja so kandidati izmenjali mnenja o reševanju slovenskega gospodarstva ter pri tem ponovili že znana stališča strank glede višanja davkov, spodbujanja investicij ter prodaje podjetij v državni lasti.

Virant šele na četrtem mestu

Sodeč po anketi, ki jo je za Radio Ognjišče (ta danes praznuje 17 let) izvedla agencija Odmev, bo zmagovalka letošnjih volitev SDS, ki bi jo podprla skoraj tretjina vprašanih (30,9 odstotka), ki se nameravajo udeležiti volitev in so opredeljeni.

Sledi ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića (19,8 odstotka), na tretje mesto pa se je prebila SD (12,2 odstotka). Sledijo Državljanska Lista Gregorja Viranta (osem odstotkov), DeSUS (7,6 odstotka), NSi (5,7 odstotka glasov), v parlament pa bi prišla še SLS (4,4 odstotka).

Agencija Odmev je anketo za Radio Ognjišče opravila med 19. in 23. novembrom, na zastavljena vprašanja je odgovarjalo 668 anketirancev.