Državna volilna komisija (DVK) bo v soboto na svoji spletni strani uradno objavila sezname potrjenih list kandidatov po volilnih enotah in kandidatov, o katerih se glasuje v posameznih volilnih okrajih. Seznami bodo objavljeni tudi v tiskani brošuri, ki jo bodo prejela vsa gospodinjstva v državi. DVK ob tem opozarja, da bodo seznami objavljeni za posamezno volilno enoto. Te brošure bodo gospodinjstva začela prejemati v naslednjem tednu, predvidoma v torek in sredo.

Na predčasnih parlamentarnih volitvah je sicer 1300 kandidatov, med njimi je 739 moških in 561 žensk. Najmlajši kandidat je star 19 let, najstarejši pa 76 let. Med ženskami pa najmlajša kandidatka šteje 18, najstarejša pa 78 let. Kandidati bodo na predčasnih volitvah nastopili na listah 20 strank. Vse stranke sicer ne bodo nastopile v vseh volilnih enotah. Največ strank, 19, se bo za vstop v državni zbor potegovalo v volilni enoti s sedežem v Mariboru, najmanj pa v volilni enoti Ljubljana - Center.

V vseh volilnih enotah bodo sicer nastopile parlamentarne stranke (SD, SDS, SLS, LDS, DeSUS, Zares in SNS) ter novoustanovljene stranke Zorana Jankovića (Pozitivna Slovenija), Gregorja Viranta (Lista Virant) ter Gibanje za Slovenijo. V vseh volilnih enotah bodo nastopile tudi zunajparlamentarne Demokratična stranka dela, Nova Slovenija in SMS Zeleni. V sedmih volilnih enotah bodo volivce poskušali prepričati v Stranki za trajnostni razvoj, Stranki enakih možnosti in Zelenih Slovenije. Stranka slovenskega naroda bo nastopila v petih volilnih enotah, Naprej Slovenija v treh, Humana Slovenija v dveh in Akacije v eni volilni enoti.