SLS bo na slavnostni konvenciji ob kandidatih predstavila tudi podpornike stranke iz Slovenije in tujine, ki jim po besedah predsednika Žerjava dajejo novo energijo v predvolilnem času.

Žerjav verjame, da ima SLS "kljub turbulencam v slovenskem političnem prostoru zdrave temelje", ki so jih zgradili skozi zadnji mandat s "konstruktivno, odločno, dosledno in načelno držo". S tem gredo pogumno v volilno kampanjo, ob čemer verjame, da bodo na volitvah ponovili rezultat z minulih lokalnih volitev, to je okoli devet odstotkov podpore volivcev.

Predsednik SLS bo v sobotnem nagovoru izpostavil tudi ključne točke njihovega delovnega načrta za prihodnji mandat oz. volilnega programa. Ta temelji na spodbuditvi gospodarske rasti, učinkovitem javnem sektorju, vzdržnosti javnih financ, pravni državi, trajnostnem razvoju, samooskrbi v Sloveniji in znanju.

Delovni načrt za prihodnji mandat je že potrjen

Delovni načrt SLS za prihodnji mandat je že potrjen, v njem pa so ob ukrepih tudi jasni roki za njihovo izvedbo, je poudaril Žerjav. To je po njegovih besedah ključen način, da spremenijo način vodenja, ki je veljal v zadnjem mandatu, vendar po ocenah SLS "ni bil najbolj posrečen".

Kandidatna lista SLS za predčasne državnozborske volitve temelji na njihovih članicah in članih, v zadnjem trenutku pa se jim je pridružilo še nekaj županov. So pa na listi tudi kandidati, ki niso člani stranke.

Vsi pa po besedah predsednika SLS verjamejo, da Slovenija trenutno "za predsednika vlade potrebuje kriznega menedžerja, ki bo imel jasno strategijo in jasne cilje. Predsednika, ki bo brez prtljage, da mu bodo ljudje zaupali in bo vodil državo z zdravo kmečko pametjo", česar je bilo po prepričanju SLS v zadnjem času premalo.

Žerjav poudarja, da se v SLS ne bodo preveč ozirali na tekmece, saj bo vsak predstavil svoj program, ljudje pa bodo ocenili delo enih in drugih. SLS bo sicer v prihodnjem mandatu nadaljeval s politiko, ki so jo uveljavljali v mandatu, ki se izteka, je še zatrdil njihov predsednik.