"Medtem ko je sprevod čudne mešanice znanih oseb, borcev za privilegije in proračunskih stroškov na ljubljanskem Magistratu navrgel že pričakovano, pa najava nove stranke oziroma liste Gregorja Viranta ne sodi v to kategorijo," so zapisali v SDS in pojasnili, da Virant ni član SDS.

Virantu po navedbah SDS ne bi bilo mogoče očitati ničesar, če bi stranko, v kateri je njen občinski svetnik in član vlade v senci, o svoji nameri korektno obvestil, odstopil s svojih funkcij in nato pričel s svojim projektom. Ob tem v SDS opozarjajo, da Virant razpolaga tako z oceno stanja kot tudi s celotnim programom SDS ter temelji volilne strategije.

Virant: Slovensko barko bo treba usmeriti v varne vode

V SDS obžalujejo Virantovo ravnanje in sporočajo, "da Slovenije iz gospodarske, socialne in moralne krize ne morejo popeljati zahrbtna dejanja, pa če so ta zavita v še tako blestečo retoriko ali videz nadstrankarstva".

"SDS bo kljub takšnim udarcem pod pas in poskusom odvračanja pozornosti od ključnih razvojnih problemov države neomajno vztrajala na začrtani poti ter s ponudbo konkretnih in pravičnih rešitev ter odkritim združevalnim pristopom delovala za dobro Slovenije," so zapisali.

Vse o predčasnih volitvah najdete na enem mestu