"Analiza je podkrepila sum, da gre za zlorabo prevladujočega položaja, saj bi glede na dosedanjo donosnost paketa Študent, ki ga je pozneje nadomestil paket Itak, dodatno zniževanje cen za enako populacijo uporabnikov utegnilo imeti za namen oziroma učinek izrivanje konkurentov z navedenega dela trga," pravi Simonič. Ker lahko sam ukrepa le na veleprodajnem trgu, od Plahutnika pričakuje, da bo postopek na maloprodajnem trgu uvedel njegov urad, sam se bo znova lotil preučevanja upravičenosti Mobitelovih veleprodajnih cen.

Vendar UVK postopka po uradni dolžnosti še ni začel. "Ko oziroma če ga bomo uvedli, bo to vidno na naši spletni strani in v Uradnem listu," pravi Plahutnik. Podrobnosti o svojem postopku za zdaj še ne more posredovati, kot ne komentirati ugotovitve APEK o sumu zlorabe prevladujočega položaja, saj postopek še traja, je pa znova zatrdil, da postopek teče.

V kateri fazi je postopek proti Mobitelu, smo želeli preveriti pri največjem operaterju mobilne telefonije, vendar so nam tam na naše vprašanje, ali je Plahutnik od njih v povezavi s paketom Itak že zahteval kakšna pojasnila oziroma podatke, kratko odgovorili, da ne.