Skupina nekdanjih ameriških pilotov je bila priča nenavadnemu pojavu na gozdni jasi v bližini letalskega oporišča, zaradi česar je od ameriške vlade zahtevala, da ponovno odpre dosjeje, povezane z neznanimi letečimi predmeti. Slednje so uradno zapečatili pred več kot 30 leti.

NLP in predsedniška kampanja

Debata o NLP-jih se je ponovno razmahnila, ko je eden od demokratskih kandidatov za predsedniško nominacijo Dennis Kucinich na televizijskem soočenju priznal, da je videl NLP. Skoraj v trenutku je postal tarča komikov, ki niso skoparili s šalami na njegov račun. Fife Symington, nekdanji guverner Arizone in vojaški pilot , ki je neznani leteči predmet videl leta 1977, je dejal, da „od vlade želijo, da prizna, da se vseh pojavljanj NLP-jev pač ni mogoče pripisati naravnim pojavom.“ Skupina 19 pilotov je podpisala peticijo, s katero vlado poziva, naj se bolj angažira v smeri identificiranja neznanih letečih predmetov, saj je to tako v interesu nacionalne varnosti kot varnosti v letalskem prometu.

NLP je opazovalo 80 prič

James Penniston, eden od skupine upokojenih vojaških pilotov, ki je videl NLP, je izjavil, da ga nič v karieri ni pripravilo na to, kar je doživel. NLP je pristal v bližini vojaške baze Woodbridge, pred več kot 80 pričami. Penniston je priznal, da se je trikotnega predmeta, preden je ta z veliko hitrostjo izginil, dotikal. „Občutek je bil podoben, kot če bi se dotikal kovine. Ne eni strani sem opazil nekaj simbolov, od katerih je bil največji trikotnik, ki se je nahajal nekje na red med vsemi,“ je izjavil.