Spomnimo, Charlesu Mansonu so pred kratkim že dvanajstič zavrnili možnost pogojne kazni. Verjetno je to tudi zadnjič, ko je zanjo zaprosil, saj lahko naslednjič zanjo zaprosi čez 15 let, takrat pa bo star 92 let. Mansona bi sicer prvotno morali usmrtiti, a je Kalifornija spremenila zakon in prepovedala smrtno kazen.

Vez, ki pa se je spletla med ženskama, je vsaj nenavadna, če ne povsem presenetljiva. Barbara Hoyt je bila del Mansonove zloglasne ''družine'', članica ubogljivih morilcev, ki so sledili Mansonu in izvrševali njegove načrte. Druga je Debra Tate, mlajša sestra igralke Sharon Tate, ki so jo člani ''družine'' okrutno umorili v osmem mesecu nosečnosti.

Zloglasni množični morilec Manson ostaja za zapahi

Vsekakor bi pričakovali, da sta ženski postali smrtni sovražnici, a zgodilo se je povsem nasportno. Hoystova, ki sicer ni nikoli sodelovala pri umorih samih, se je v sojenju Mansonu obrnila proti njemu in proti njemu tudi pričala. Takrat sta se obe odločili, da bosta stopili skupaj in poskrbeli, da Manson pristane za zapahi.

Dami, ki sta bili v času Mansonovih umorov leta 1969 stari le 17 let, tudi sedaj, ko se približujeta 60. letom, ostajata tesno povezani in skrbita za to, da ne bi morilec nikoli več ugledal luči sveta. Poleg tega, da skrbita za varnost ostalih, pa seveda skrbita za varnost tudi samih sebe, še posebej Hoytova. Če bi Manson kdaj stopil na svobodo, se ji kot glavni priči proti njemu verjetno ne bi pisalo nič dobrega.