Steinmetz sam vzgaja svojo triletno hčer Zoro. Dejal je, da bi najrajši ves svoj čas namenil za njeno skrb, vendar mora žal tudi služiti denar. "Ni vedno enostavno opravljati obe stvari hkrati. Vendar so moje prioritete jasne - na prvem mestu je moj otrok," je povedal Steinmetz.

Steinmetz je prvi oče samohranilec, ki je bil vključen na seznam najboljših očetov. Doslej so naziv podelili le očetom, ki so svoje partnerice podpirali pri njihovi karieri, zraven tega pa pomagali skrbeti za otroke. "Menim, da je podelitev tega naziva meni priznanje za vse težko delo, ki ga opravljajo očetje samohranilci," je dodal Steinmetz.

Arne Gericke pa skupaj z ženo vzgaja kar sedem otrok. Oba starša sta zaposlena, zraven tega pa še skrbita za štiri lastne ter tri rejniške otroke, kar pomeni, da sta večino časa precej zaposlena.

"Pri nas ni nikoli dolgčas," je dejal Gericke. Skupaj z ženo Susanne skrbi za gospodinjstvo in vzgaja otroke, še posebej pa skrbi za glasbo. Vsi člani družine namreč znajo igrati trobente, roge in pozavne ter prirejajo koncerte na božičnih in drugih sejmih. Gericke meni, da je vzgoja otrok tako kot služba za polni delovni čas, ki zahteva veliko truda in časa.

Žena Susanne je v bolnišnici v mestu Rostock zaposlena kot višja medicinska sestra. Arne pa je pustil svojo službo direktorja doma ostarelih ter postal poklicni pogrebni govorec, zato da bi imel več časa za vzgojo otrok.

Arne in Sussane sta že od nekdaj načrtovala, da bosta imela veliko družino. "Čudovito je videti, kako se vsak otrok individualno razvija, odrašča, živi svoje življenje in preizkuša svoje meje. Istočasno pa ima za sabo svojo družino, na katero se lahko vedno zanese," je še povedal Gericke. Njegovih šest sinov in hčerka so stari med devet in 20 let, poroča nemška tiskovna agencija dpa.