Medaka, ki je v navezi s še tremi Britanci v 45 dneh in 13 urah med 12. januarjem in 27. februarjem preveslal 4700 kilometrov dolgo pot med Kanarskimi otoki in Barbadosom, je v koprskem Planetu Tuš pričakala mala množica podpornikov in radovednežev, po nekaj mesecih pa sta ga spet videla tudi starša.

Najtežji del odprave je bila sicer slabost zaradi morske bolezni v prvih dneh - morje je bila takrat precej razburkano -, prav tako so morali spreminjati prvotno začrtano pot, je ob robu sprejema novinarjem pojasnil Medak. Pri njihovem podvigu so četverici veslačev sicer delno pomagali tudi veter in morski tokovi.

Bolj kot sam fizični napor je bilo težko prenašati enolično hrano, a so si tekom odprave jedilnik popestrili tudi z ulovljenimi ribami, je povedal.

Zamisel o poti čez Atlantik je Medak začel gojiti pred tremi leti, že zdaj pa je z mislimi pri naslednjem podvigu. Prav veliko Marin ni razkril, razen tega, da ima zelo rad morje in se bo zato verjetno odločil za nekaj v povezavi z njim, morda spet za veslanje.

Bojan Brežnik, direktor marketinga Tušmobila, ki je bil pokrovitelj odprave, pa je Medaka označil za "slovenskega junaka" in izrazil ponos, da so sodelovali pri projektu preveslanja Atlantika.