Gospod Hakkul, ki prebiva v majhni vasi na severu Indije, je v pisarni osvobodil več kač. Med njimi naj bi bilo tudi več kober. Ljudje so prestrašeni stekli iz pisarne, nekateri pa so se povzpeli na mizo v želji, da bi bili varni pred kačami.

Gospod Hakkul je znan po svoji ljubezni do kač. Kadar nastopijo težave s kačami je on prvi mož, ki ga pokličejo na pomoč. Lokalni novinar Mazhar Azad je za BBC izjavil, da je gospod v letih reševanja težav povezanih s kačami, rešil veliko življenj.

Hakkul je že večkrat zaprosil oblasti, da bi mu dodelile kos zemlje na katerem bi lahko skrbel za svoje kače. Azad trdi, da je Hakkul svojo prošnjo obrazložil tudi v pismu, ki ga je poslal celo predsedniku. Hakkul trdi, da je bila na državni ravni njegovo prošnja odobrena, lokalne oblasti pa z njeno izvršitvijo odlašajo že dalj časa.

Foto: AP

V znak svojega protesta se je zato skupaj s svojimi kačami odpravil v eno izmed pisarn in kače spustil iz vreče. Azad je za BBC izjavil, da je bila pisarna polna, kače pa so se vzpenjale po mizah in stolih. "Nekaj ur je bil pravi kaos. Nekateri ljudje so kače slikali s svojimi telefoni, drugi so iskali odeje s katerimi bi kače lahko prekrili. Nekateri so prišli s palicami in hoteli pretepsti Hakkula.“

Gospod Hakkul je v vsej zmedi pobegnil, oblasti pa ga še niso izsledile. Prav tako jim še ni uspelo poloviti vseh kač. V "kačjem napadu“ naj ne bi bil ranjen nihče.