Sprehajalec Dragan pogosto naredi dolg sprehod (bil je operiran in mu to koristi) tudi mimo vrtičkov ob železniški progi. Vrtičkarji imajo ograjene vrtove, ob enem pa je tudi prebivališče korenjaške psičke Kaje, ki je last Zdenke Cvikl. Ko se je sprehajalec približal vrtičkom, je opazil neprivezanega psa in po Draganovi različici se je potem zgodil napad nanj: "Lastnica me je prostaško ozmerjala, ko sem jo opozoril, da je pes neprivezan. Brcnila me je in podrla na ograjo, nato pa napadla z vilami, ki jih je imela v rokah. Zadela me je v glavo, medtem pa me je napadel tudi pes, ki sem se ga branil s sprehajalno palico. Izpulil sem vile in stekel, na srečo niso bili daleč policisti, ki sem jim izročil vile, s katerimi bi bil lahko tudi precej huje ranjen. Sam sem imel psa, nikoli ne dražim psov, a sem se te velike psice ustrašil, bes lastnice pa je bil resnično hud in fizični napad name silovit," trdi ranjeni 72-letni upokojenec iz Gradnikove ulice v Radovljici, žena Zofija pa nam kaže dolg spisek poškodb, ki jih je utrpel med napadom. "Navadno gre še z enim prijateljem, ki pa je bistveno slabšega zdravja, ker okreva, in ta se zagotovo ne bi mogel braniti," pravi Zofija. Dragan pa dodaja še eno neverjetno podrobnost: "Na istem sprehodu sem s proge potegnil moškega, ki je nosil z vrta zelenjavo in ni slišal vlaka, ker je naglušen. Če ga ne bi potegnil, bi ga zbil vlak," pripoveduje mož, ki ima številne poškodbe po glavi in rokah, kjer ga je grizla tudi psica.

"Prišel je izzivat in pretepat psa, nato se je zgodilo, kar se je. Trdim, da si je večino poškodb zadal sam, jaz sem bila izzvana. Nima kaj hoditi tu mimo, to je naša parcela," trdi lastnica psice Kaje Zdenka Cvikl. Tudi ona je bila lažje poškodovana v obračunu. Da pa je lahko nevarno biti v bližini vrtička Cviklovih, je skusil Dnevnikov novinar. Ob fotografiranju (takrat še ni bilo jasno, ali gre za istega psa, ki je bil vmešan v spopad) je namreč povprašal moškega, ki je s psom odhajal na sprehod, ali je bil ta pes udeležen v spopadu. Mlajši moški (lastnica Kaje je potrdila, da je njen brat) je nato silovito zgrabil novinarja za roko in najprej skušal priti do fotoaparata, pozneje pa je zahteval, da novinar (vse skupaj se ni dogajalo na zemljišču Cviklovih) takoj zbriše vse fotografije. Novinar se je umaknil, napad pa prijavil na PP Radovljica, ker se je vse zgodilo brez slehernega opozorila in je obstajala nevarnost, da bo Kaja ob pogledu na vse skupaj znova posegla vmes.

Policisti bodo Cviklovo kazensko ovadili zaradi povzročitve hude telesne poškodbe, vsa zgodba pa znova izpostavlja ravnanje človeka z živalmi in možne posledice: "Vesel sem, da sem preživel," trdi 72-letni Radovljičan.