V lepo urejenem župnišču v centru Kotelj je bil včeraj presenečen mladi ključar Matej Breznik, ki nam je zaupal, da naj bi roparji od župnika denar zahtevali v srbskem ali hrvaškem jeziku. Ključar nam je pokazal prostore župnišča in videti je bilo, da so roparji natančno poznali razpored notranjih prostorov. Tudi župnik nam je povedal, da so očitno imeli do podrobnosti izdelan načrt. Pri napadu so ga lažje ranili po rokah. Plohl je bil v župnišču sam. "Zbudili so me, ko so vlamljali v stanovanje. Bil sem v takem šoku, da jih nisem nisem niti poskušal odvrniti od zlega dejanja. Prepričanega ne moreš pregovoriti, delali pa so tako bliskovito naglo, da tudi ukrepati nisem mogel. Pobrali so vse, ostalo je le nekaj drobiža. Naj bo to svarilo ljudem, da zavarujejo svoje premoženje," je dejal med Kotuljci priljubljeni župnik Plohl, ki bo tudi sam verjetno dal opremiti župnišče z videonadzorom.

Zelo zaskrbljena je bila tudi gospodinja Sonja Stančič, ki je prav s pomočjo župnika in sorodnikov našla zavetje, ko je pred dobrimi tremi meseci zapustila moža in z odraslima sinovoma po 32 letih iz okolice Beograda prišla nazaj v Slovenijo. Povedala je, da v župnišče prihaja veliko vernikov, omenila je mlado žensko, ki se je ob obisku že večkrat neprimerno vedla, kar je povedala tudi policiji.

Policija išče osumljence srednjih postav, visoke 175 do 180 centimetrov, in naproša vse, ki bi kar koli vedeli, da pokličejo na številko 113.