Ko je dopolnila 15 let, so ji začeli nalagati najtežja fizična dela, kmalu so jo začeli pretepati in jo stradati (lakota je bila včasih tako huda, da je dekle jedlo pasjo hrano). Bettina je povedala, da jo je največkrat pretepla Marinkovićeva hči Monika, in to ne le z rokami. Uporabila je tudi pas in palico.

Hiša groze, v kateri so zlorabljali Bettino. (Foto: AP)

Tepena tudi z električnim kablom

"Nekoč so me stradali sedem dni, zato sem ukradla kos kruha in mesa, ter se skrila v gozd, da bi ju pojedla. Milenko je ugotovil, kaj sem storila, potem pa sta me z Moniko držala, Darko, sin njegovega brata Zorana, pa me je tepel. Z vžigalnikom je segrel nož, s katerim me je popekel po roki in licu,“ se je strašljivih dogodkov spominjala Bettina.

Brat zlorabljene 19-letnice: "Mama je vedela, da ti ljudje posiljujejo njene hčere"

Povedala je še, da je Zoran večkrat prišel obiskat Milenka, nekoč pa je bil opit, jo prijel za glavo in začel z njo udrihati ob zid. Dodala je, da sta jo oba z Moniko večkrat tepla po glavi, Slavica pa jo je pretepala tudi z električnim kablom. Grozili so ji, da če se bo obrnila na policijo, jo bodo izsledili v Nemčiji in jo ubili, o podrobnostih dekletovega pričanja poročajo bosanski mediji. 19-letnica je kljub grožnjam dvakrat skušala pobegniti, a so jo obakrat našli, jo pripeljali nazaj in jo primerno kaznovali.

(Foto: AP)

"Po psihološkem pregledu smo ugotovili, da Bettina nima slabih duševnih sposobnosti, kakor so dejstvo, da ni obiskovala šole, skušali pojasniti Marinkovići, kakor tudi njena mama Christine,“ so pojasnili bosanski strokovnjaki. "Zavedala se je vsega, kar se je dogajalo, vse je tudi razumela. Razumljivo pa je, da so dogodki na njej pustili globoke psihološke rane,“ je pojasnil predstavnik tožilstva Admir Arnautović. Dodal je, da bi Bettina rada odpotovala v Nemčijo ali Avstrijo, kjer bi lahko začela normalno živeti.

"Laže. Milenko je nikoli ni udaril. Rad jo je imel kot bi bila njegova hči."

Kot smo že poročali, je dekletova mama Christine Siegner vse navedbe hčere zanikala in dejala, da so obtožbe lažnive. "Do Bettine se je Milenko obnašal kot bi bila njegova hči. Nikoli je ni udaril, jaz pa sem jo, saj je do 18. leta še vedno močila spodnje perilo. Ko je to storila, sem jo pretepla, tako se to dela,“ je za nemški časnik Bild povedala mama.

Mati zlorabljene 19-letnice: Gre za laži, vse si je izmislila

Bettinin oče: "Mama je pošast, zasluži si plinsko celico"

Časnik Dnevni avaz pa je prišel tudi v stik z Bettininim očetom Alfredom, ki je pojasnil, da je sumil, da njegovo hčer v BiH zlorabljajo, a da z njo nikakor ni mogel vzpostaviti komunikacije. Novinarjem, ki so ga izsledili v Nemčiji, je povedal, da je bila njegova nekdanja soproga prava pošast. "Bila je monstrum, zasluži si plinsko celico, kakršne je imel Adolf Hitler,“ je Nemca citiral sarajevski časnik. Nazadnje je z nekdanjo soprogo, s katero sta se ločila pred petnajstimi leti, govoril lani, ko je skušal ugotoviti, kaj se dogaja z Bettino. "Rekla mi je, da se ima lepo, da ima v Bosni celo svojega konja, s katerim se igra.“ Sicer je povedal, da je enkrat lani z Bettino uspel priti v stik, takrat pa mu je hči povedala, da z njo slabo ravnajo, materi pa naj ne verjame niti besede.

Mama je zanikala Bettinine izjave. (Foto: AP)

Potem, ko so zlorabe prišle na plan, je Bettinina mama Christine sicer dejala, da je v Bosno pobegnila ravno zaradi nekdanjega soproga, saj naj bi ravno on zlorabljal Bettino. Alfred je za sarajevski časopis povedal, da so primer zaključili na sodišču, vse obtožbe zoper njega pa so ovrgli. "Obtoževala me je, da sem maltretiral družino in spolno zlorabljal hčere, kar se je na sodišču izkazalo za laž. Ta ženska je pošast,“ je dodal Nemec, ki ima s Christine sedem otrok.

Z vsemi od njim je v stiku razen s 33-letno Anett, za katero ne ve, kje je, strah pa ga je, da je mrtva. Po ločitvi je namreč odšla živet z mamo, nista pa se slišala že sedem let. Siegner je za časopis še povedal, da bi bilo zanj največje darilo, da bi lahko objel Bettino. „Čeprav sem reven upokojenec, bi nemudoma šel po njo v Bosno.“