Zaradi suma, da sta dekle zadrževala v ujetništvu in da sta jo surovo zlorabljala, je policija prijela zakonca Milenka in Slavojko Marinković, stara 52 oziroma 45 let, državljana BiH romskega porekla.

"Gre za laži"

Žrtvino mamo, Nemko Christino Siegner, ki naj bi bila druga žena Marinkovića, je tožilstvo zaslišalo kot pričo, za zdaj pa proti njej niso vložili obtožb. Države sicer ne bo smela zapustiti, dokler primer ne bo končan, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je žrtvina mati, ki so jo izročili službi za tujce, vse zanikala in zatrdila, da gre za laži. "Tukaj živimo vsi zelo dobro. To je izmišljotina," je dejala.

Pretepanje in spanje v hlevu

Njeno hčerko, ki naj bi ji bilo ime Karla, so zaslišali ob pomoči prevajalca, saj zna samo nemško. Kot je poročal sarajevski časnik Dnevni avaz, je na zaslišanju potrdila, da ji omenjena zakonca in njena mama niso dovolili, da spi v hiši, ampak je morala spati v hlevu. Vsak dan so jo pretepali. Na obeh rokah ima sledi zlomov prstov, starih od dve do tri leta. Kot je dejala, je morala za Marinkovićeve opravljati najtežja fizična dela.

Tožilstvo razmišlja o vložitvi obtožnice proti Marinkovićevima zaradi trgovine z ljudmi, zadrževanja v ujetništvu in nečloveškega ravnanja, poroča Beta.

Mati Marinkovićeva druga žena?

Policijo je na primer opozoril sosed, ki jim je izročil fotografijo dekleta. Policija jo je nato našla v gozdu blizu hiše. Po telesu pa je imela več poškodb, nekatere so bile stare, druge pa nove. Policija je zakonca prijela 17. maja, dekle pa so odpeljali v varno hišo.

Njena mama naj bi bila druga soproga Milenka Marinkovića. Kot navaja Beta, policija preverja njun poročni list, saj je bigamija v BiH prepovedana. AFP medtem poroča, da je bigamija v romski skupnosti v BiH običajna.

Na pomoč poklicali Interpol

AFP, ki navaja izjave družine, dodaja, da sta zakonca Marinković pri Karlini mami živela med vojno v BiH med letoma 1992 in 1993, ko sta se zatekla v Nemčijo. Potem ko sta se vrnila v BiH, se jima je leta 2005 pridružila skupaj s hčerko, ki jo je imela iz prejšnjega zakona.

Dekletu naj bi bilo ime Bettina, česar pa ne morejo z gotovostjo potrditi, ker nima nobenega dokumenta. Oblasti v BiH so zato za pomoč zaprosile Interpol in nemške oblasti, je za AFP povedal tiskovni predstavnik tožilstva Admir Arnautović.