Kristy se je utopil v banji v stanovanju na vzhodu Londona, medtem ko sta Magalie in Eric na njem izvajala izganjanje. Med sojenjem je sodišče lahko slišalo, kako je par fanta mučil več dni in kako je ta za božič leta 2010 naposled umrl.

Bikubi je prejel kazen najmanj 30 let zapora, Bamujeva pa 25 let. Med razsodbo je sodnik David Paget povedal, da je imel umor "sadistični element“ in dodal, da je šlo za "podaljšano mučenje, ki je vključevalo povzročanje mentalnega in fizičnega trpljenja pred smrtjo.“

Sodnik je povedal tudi, da so dogodki, ki so jim bili izpostavljeni otroci, "skoraj neverjetni“, je pa sprejel obrambo Bikubija, ki je trdil, da ima poškodbe možganov in da je verjel, da je Kristy čarovnik. Kljub obrambi pa je sodnik dodal: "Verjetje v čarovništvo, ne glede na to, kako pristno, ne more opravičiti napad na drugo osebo, še posebno pa ne umora drugega človeka.“

Sodnik Paget je zavrnil obrambo Bamujeve, ki je trdila, da ne verjame v čarovništvo in da jo je Bikubi prisilil v napad na Kristyja. "Razložljivo je zgolj, če si delite prepričanje z Ericom Bikubijem. Ponudi rahlo razlago, kaj se je zgodilo, a tega ne opravičuje,“ ji je povedal sodnik in jo opozoril, da se nikdar ni opravičil za svoja dejanja.

Med sojenjem je prišlo na dan, da sta Bikubi im Bamujeva Kristyja pred smrtjo napadla z noži, lesenimi in kovinskimi palicami ter s kladivom in dletom.

Kristy in še štirje sorojenci so obiskali dom svoje sestre čez božične praznike, tam pa jih je par napadel, ko jih je Bikubi obtožil, da so v njegov dom prinesli "kindoki“ oziroma čarovništvo. Bikubi je pretepal tri otroke in ostale prisilil, da so se pridružili napadom, je izvedelo sodišče.