Družino so umorjeno našli šele dva dni po dogodku, saj policija na dan Kraljeve poroke ni ustrezno obravnavala klica na pomoč 18-letne Xing. Dekle je poklicalo policijo med tem ko je morilec napadel njena starša in 12-letno sestro. Vzrok smrti vseh članov družine so bili vbodi z rezilom v prsni koš. Starša in mlajšo hči so prepoznali s pomočjo zobne kartoteke, starejšo hči pa je prepoznala njena šolska prijateljica.

Umora je osumljen bivši sodelavec matere Helen Chui, 47, ki ga še vedno iščejo. Policija se zaveda, da bi, če bi pravilno reagirala na klic deklice lahko prestregla osumljenega morilca Anxiang Du, 52.

Komisija za pritožbe odkrila napake

Komisija za pritožbe o delu policije je odkrila, da je na dan umora policija napačno obravnavala klic na pomoč, zaradi česar so trupla odkrili šele dva dni kasneje in zgrešili storilca. Uslužbenec, ki je ta dan sprejel klic na klicnem centru ni bil ustrezno poučen o svojem delu, kar je povzročilo, da je policija odšla na napačen naslov, kjer ni bilo sledov o krutem nasilju. Policija se poleg tega ni potrudila, da bi preverila točnost naslova, kar bi jih lahko na kraj zločina pripeljalo dovolj hitro, da bi celo rešili življenje vsaj kakšnega od članov družine.


Policija se je v pismu opravičila sorodnikom umorjene družine in jih povabila, da opravičilo sprejmejo osebno. Prav tako so na policiji zagotovili, da bodo storili vse kar je v njihovih močeh, da bi našli osumljenca.