Ladjo z okoli tisoč potniki in člani posadke zdaj vleče francoska ribiška ladja Trevignon, ki je prva prišla na pomoč, na poti pa sta tudi vlačilca. Do 188 metrov dolge ladje je že priletel tudi helikopter s hrano in satelitskimi telefoni.

Na največji sejšelski otok Mahe bo ladja predvidoma prispela v četrtek. Ladjo bodo na otoku popravili, potniki pa se bodo odtod vrnili domov, je sporočila družba Costa Crociere, ki je sicer prvotno predvidevala izkrcanje potnikov na otoku Desroches v sredo, a je načrt sedaj spremenila.

Slovenci dobili hladen zajtrk

Sicer pa so po zagotovilih lastnika ladje potniki, med katerimi naj bi bilo tudi 12 Slovencev, dobro preskrbljeni in so danes zjutraj dobili hladen zajtrk.

"Vreme je lepo, osebje pa je goste pozvalo, naj bi pripravijo prtljago, da bodo pripravljeni na izkrcanje," je v sporočilu še navedla družba.

"Vreme je lepo, osebje pa je goste pozvalo, naj si pripravijo prtljago, da bodo pripravljeni na izkrcanje," je v sporočilu še navedla družba.

Zaradi požara, ki so ga uspeli hitro pogasiti, so se ustavili ladijski motorji, zato Costa Allegra ne more sama nadaljevati poti. Požar drugih poškodb na ladji ni povzročil niti ni terjal žrtev. Je pa zmanjkalo elektrike, zato na ladji ne delujejo klimatske naprave.

Že druga nesreča za Costo Crociero

Na ladji je 636 potnikov iz 25 držav, med katerimi je največ Italijanov in Francozov, pa tudi precej Nemcev, Švicarjev in Avstrijcev.

To je že druga nesreča kakšne od ladij družbe Costa Crociere letos. Januarja je v bližini toskanske obale nasedla ladja Costa Concordia s prek 4000 potniki in člani posadke, v nesreči pa je umrlo najmanj 25 ljudi, sedem jih še pogrešajo.