Potrjujem, da bo nova Miss Universe postala Martina K... Do sedaj je že pokazala velik potencial,'' je zapisano na potrdilu (ogledate si ga lahko tukaj), ki je napisno na roke na memorandumu lastnika licence na Hrvaškem. Viden je tudi žig podjetja Media Produkcija d.o.o. in čezenj podpis Vladimirja Kraljevića. Originalno potrdilo se nahaja na policiji, ki je že začela s preiskavo o avtentičnosti rokopisa in podpisa.

Jutarnji.hr navaja, da uradnega potrdila o tem, da je Kraljevića zadržala policija sicer niso dobili, so pa iz neuradnih virov izvedeli, da naj bi Kraljević do srede do tretje ure zjutraj bil na policijski postaji. V prvi vrsti naj bi jih zanimalo samo dogajanje, ki naj bi vodilo v podpis omenjenega potrdila – torej ali je Kraljević resnično zakrivil dejanje spolnega nadlegovanja, za kar ga je ovadila ena od kandidatk.

Znana le kot Martina K. je mladenka, ki je odrasla v Nemčiji, pravzaprav imela krono Miss Universe že v rokah, a se je odločila, da bo ''igrala pošteno'' in Kraljevića prijavila policiji. Slednjim je povedala, da jo je spolno nadlegoval, napeljeval na spolne odnose in jo celo poskusil posiliti.

Kot je povedala za Jutarnji, jo je Kraljević povabil v svojo sobo, tam pa jo otipaval in poljubljal po trebuhu in celo skušal posiliti. ''Nisem mogla preko vsega tega,'' je Martina razložila, zakaj ga je prijavila.