Na celjski policijski upravi navajajo, da doslej kljub vsem pozivom javnosti in odmevnosti primera niso dobili uporabnih podatkov, ki bi jim koristili pri preiskavi, ki poteka že od marca letos, ko je bila podana prijava o pogrešanju štiriletne deklice s Koroške, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Pravice in interesi otroka na prvem mestu

Z današnjo objavo fotografije je policija ponovno pozvala vse občane, ki imajo kakršen koli podatek o tem, kje bi deklica lahko bila, ali imajo kakršen koli drug koristen podatek, ki bi pripomogel k čimprejšnji najdbi deklice, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Za policijo so pravice in interesi otroka na prvem mestu, zato bodo njihove aktivnosti še naprej usmerjene v iskanje pogrešane deklice. Pri preiskavi sicer intenzivno sodeluje več kriminalistov in policistov, ki so v času od dekličinega izginotja do danes opravili več kot 200 razgovorov in dodatnih poizvedb. Policija pri iskanju sodeluje tudi z različnimi institucijami in tudi s tujimi varnostnimi organi.

Lena Pavlinič iz odvetniške pisarne, ki zastopa dekličino mater, je za Delo povedala, da objava fotografije pogrešanega otroka ni v nasprotju z odločitvijo sodišča, kljub temu, da je sledne na petkovem sojenju dekličinemu očetu proces zaprlo za javnost prav zato, da bi obvarovalo dekličino identiteto. Spomnimo, oče je na zatožni klopi prav zaradi odvzema mladoletne osebe.

Mati hčere ni videla že več kot leto dni

"Policija je v skladu z zakonom o kazenskem postopku dolžna objaviti fotografijo, javnost pa bodo pozvali, naj z morebitnimi informacijami pomaga poiskati deklico," je povedala Pavliničeva.

Jutri pa je na sporedu novinarska konferenca, na kateri bosta spregovorila mati pogrešane deklice ter dedek štiriletnice, ki ga je dekličin oče obtožil spolnega nasilja nad otrokom, še poroča Delo. Konferenco je organizirala odvetnica matere, Irma Pavlinič Krebs.

Mati deklice, ki je pogrešana že osem mesecev, ki je je bila punčka pravnomočno dodeljena, svoje hčere ni videla že več kot leto dni.