"Danes se nadaljuje iskalna akcija na področju rečnega korita Krke, od hidrocentrale Miljacka do Roškega slapa. Poleg tega nadaljujemo preiskavo akumulacijskega jezera Štikada, kjer bomo preiskali tudi okolico jezera. Raziskali bomo tudi območje dela ceste od Prezida do Gračaca, pa tudi jezero Sveti Rok,“ so zapisali v izjavi za javnost.

Pri iskanju sodelujejo tako pripadniki slovenske vojske in posebnih sil, kot tudi pripadniki hrvaških oboroženih sil. Na terenu je trenutno več kot 160 oseb, sodelujejo pa tudi pripadniki gorske službe in reševalni psi, poročajo hrvaški mediji.

Medtem so iz slovenskega obrambnega ministrstva sporočili, da se bodo potapljači 430. mornariškega diviziona, ki so od torka pomagali hrvaškim policistom iskati Bilićevo, po sklenitvi današnjega iskanja vrnili v Slovenijo.

Policija je zaenkrat na razširjenem območju preiskave našla mnogo predmetov, ki pa so jih že poslali v forenzične laboratorije, šele takrat pa bo znano, ali so na kakršen koli način povezani z Antonijo.

Britanci pomoč ponudili brezplačno

Hrvaškim policistom in reševalcem pa bo morda priskočila na pomoč tudi Velika Britanija. Podjetje "Delmamms“ namreč trdi, da ima tehnologijo, s katero bi lahko potrdili gibanje Antonije in Paravinje, s čimer bi lahko dokazali (ali ovrgli), da sta bila skupaj. Menijo tudi, da bi s to tehnologijo lahko ugotovili, kje se najstnica trenutno nahaja, je danes poročal CroatianTimes.com. Ravno tukaj so Britanci prišli v stik z novico, Hrvatom pa so svoje usluge ponudili brezplačno.

Zavrnil je testiranje s poligrafom

Namestnik vodje hrvaške policije Milijan Brkić, ki je danes v Sarajevu vodil zaslišenje Dragana Paravinje, je za hrvaški portal Dnevnik.hr dejal, da je bil osumljenec umora in poskusa posilstva Antonije Bilić, komunikativen.

Paravinja na zaslišanju ni želel odvetnika, zavrnil pa je tudi testiranje s poligrafom. Hrvaški preiskovalci ga bodo še prosili za to testiranje, a ga, seveda, ne morejo prisiliti, poroča Jutarnji.hr.

Brkić je poudaril, da bodo nadaljevali intenzivno kriminalistično preiskavo, da bi našli Bilićevo, in spomnil, da je Paravinja priznal, da je zadušil dekle in ga odvrgel v reko Krko.

Družina na spletu objavila posnetek, nekdo pa ga je umaknil

Družina Antonije Bilić je na portalu YouTube in spletnem družbenem omrežju Facebook objavila videospot, v katerem v angleškem jeziku opisujejo, kakšna je Antonija po zunanjem videzu, vse, ki pa imajo kakršnekoli podatke, naj pokličejo na številko, objavljeno na koncu spota. Le nekaj ur po objavi, pa ga je nekdo umaknil s spleta. Še vedno se ne ve, ne kdo ne zakaj.

Antonijina sestra Ana je danes dopoldan prek Facebookove skupine, posvečene izginuli najstnici, prosila, naj po župnijah zmolijo molitev, da bi se Antonija srečno vrnila domov, poroča Jutarnji.hr.

6. julija začetek sojenja zaradi poskusa posilstva v BiH

Tožilstvo BiH pa je danes od sodišča zahtevalo, naj določi ekstradicijski pripor za Paravinjo. Potrdili so, da so sprejeli zahtevo za izročitvijo Paravinje, ki ga na Hrvaškem sumijo kaznivega dejanja umora mladoletne osebe ter dveh kaznivih dejanja posilstva.

Sicer pa so na sodišču v Sokolcu v BiH za 6. julij določili narok, na katerem bodo začeli sojenje proti Paravinji zaradi poskusa posilstva v BiH. Paravinja je bil pred leti v Srbiji obsojen na štiri leta in pol zapora zaradi posilstva, v BiH pa so ga prijeli prejšnjo nedeljo.