- Mediji so se nekaj let nazaj veliko razpisali o vašem sporu s skupinu Nude, na tekmo, kdo je k nam "pripeljal" tako imenovani brit-pop. In zmagovalec je?

"(smeh) Ne vem, kdo je zmagovalec. Takrat, ko smo naredili prvo poščo, smo ga sicer poskušali mi, ne vem, ali smo bili prvi, ki nam je to uspelo. Morali bi pogledati datume izidov plošč. Pa saj sedaj itak to velč nima veze."

- Na začetku svoje kariere ste imeli kopico težav tudi s policajo...

"Takrat smo imeli pač to manijo, da smo nenapovedano igrali in lepili plakate, kjer tega ne bi smeli. Tako smo naredili nekaj deset koncertov na "Prešercu", nakar nas je policija "ornk pribila" oziroma nam zagrozila, da nam bodo zaplenili opremo in kaj jaz veš še kaj. Seveda si tega nismo mogli privoščiti, saj smo želeli igrati še naprej. Mogoče je bilo vse skupaj le en del imidža. Smo pač mladi. Poskušali smo se prebiti na sceno. Takrat nismo imeli nobenega menedžerja, nikjer nismo mogli igrati. Želeli smo se predstaviti in to je bil najbolj poceni način. Zanimivo, da je bilo zmeraj veliko ljudi, ki so z zanimanjem poslušali naše zadeve. Zdaj smo veliko bolj pridni, tako da nas policaji pustijo pri miru."

- V serijo preteklih težav je štel tudi spor z zdaj že razpadlimi Babewatch. Ste veseli, ker jih več ni?

"Mislim, da niso preveč marali našega prejšnjega basista. O njem so napisali nekaj nizkih. Napisali so neko odprto pismo, ki so ga poslali na našo spletno stran, ali pač nekaj podobnega. Popljuvali so nas na čuden način. A smo v zadnjem času imeli nekaj skupnih koncertov, tako da smo tudi to težavo rešili. Seveda nismo veseli, ker so razpadli."

- Torej, začeli ste z brit-popom, nadaljevali s pop-rockom, zdaj pa se mi zdi, da se ostali le še pri popu. Ste postali bolj komercialni bend?

"Ne vem, ali je ostal le pop. Delamo stvari, ki so nam všeč. Tako nam je "sed"l". Bili smo tako razpoloženi. Mislim, da gre bolj za kitarski pop. Načeloma se plošča začne z neko skrinjico, in ko je vsega konec, se ta skrinjica zapre. Po tej skrinjici pa sta dve pesmi posebej... Imamo se za "živ" band, delamo marsikaj, zato sta na koncu tudi dva remixa. Mi sicer tega ne delamo, a če je nekdo že to storil, zakaj pa ne. Na radiu Salomon so naredili kar dobri zadevi."

- Se vam ne zdi neumno, da ste izdali svojo ploščo ravno decembra, ko je pri nas, tako ali tako zelo mali trg, popolnoma zasičen?

"Datuma izida plošče nismo tempirali na december, ko ljudje kupujejo darila. Pravzaprav smo jo napovedali že za začetek novembra. Konec koncev bomo spote snemali šele naslednje leto. Delamo na dolgo roko. Zanima nas, kaj se bo prodajalo čez leto in pol. Želimo si predvsem več koncertov. Smo band, ki pač razmišlja dolgoročno. Radi bi bili vseskozi prisotni. Radi bi imeli čim več koncertov, zato se nismo obremenjevali, kdaj bo izšla naša plošča. Radi bi vlekli neko črto. Se pa seveda pojavljajo vzponi in padci."

- Pri izdelku vam je pomagalo kar nekja znanih glasbenikov (Saša Lošić, Matjaž Zupan... ). Mar glasbeni razvoj od skupine zahteva nenehna izpopolnjevanja?

"Z Lošićem smo se srečali na koncertu v Križankah, kjer smo nastopili ob njihovem "come-backu". Kot band smo mu bili zelo všeč. Ne le glasba, ampak tudi naša razmišljanja. Postali smo prijatelji in tako je pač nanaeslo, da smo sedaj z njegovo pomočjo posneli en komad. Seveda mu za to nismo nič plačali, to je bila le neka prijateljska gesta."

- Pesem Romeo in Julija je zelo podobna znani pesmi irskih rockerjev U2 "With or With out You",... in tudi Prljavega kazališta, Mojoj majci. So omenjeni Irci za vas glasbeno pomembni?

"U2 so legende. Smo kar njihovi oboževalci, vendar bi si upal trditi, da ta plošča z U2 nima nikakršne zveze. Nekaj časa so nas obremenjevali s tem, da smo slovenski Oasis in kaj še vem. Čeprav, veliko stvari je že napisanih. Komad je nareduil naš basist, ki U2 sploh ne posluša. Se pa seveda zgodi, da ti kdaj v glavo prihrumi kakšna melodija, ki je bila nekoč že zapeta, in sploh ne veš, da si jo uporabil. Naredili smo pač neko svojo stvar."