"Mladim ste uničili prihodnost, lahko vas je sram. EU je temnica za hrvaški narod. Nimate znanja, vse, kar vas združuje, so izkušnje," je glasno povedal Škribola in nato zapustil dvorano. Ministrica je njegov monolog označila za "katastrofalnega in nedemokratičnega".

"Ko se soočite s takšnim napadom, to pomeni, da drugi ne sprejema kakršnekoli drugačne informacije. Kričanje pa je bilo polno napak," je komentirala Pusićeva in nadaljevala, "povsem jasno je, da je EU rešitev za vse naše probleme. Ko bomo v unijo vstopili, pa se ne bomo mogli vleči na hrbet in počivati."

"Lahko opazimo, da so se nekateri ljudje odločili proti vstopu Hrvaške v EU. Ne želijo vedeti, ne želijo se izobraziti in to ni več vprašanje informiranosti, temveč politična odločitev," je bila prepričana Pusićeva. "V demokraciji ne zmagujejo najbolj glasni ali nesramni, temveč tisti, ki jih je največ … in največ jih je za vstop v EU," je zaključila.

Na vprašanje enega izmed članov publike, zakaj se Hrvaški tako mudi z vstopom v Evropsko unijo in zakaj najprej ne prisluhne nasprotnikom vstopa ter se pozanima še o drugih možnostih, je Pusićeva odgovorila: "Očitno informiranost tukaj ni dejavnik, temveč bolj splošna apatija do političnih elit, protest." Ob tem je še dodala, da Hrvaška za leto 2013 ne more sprejeti proračuna, če ne bo vedela ali bo članica EU ali ne.