Tony Blair je v intervjuju za BBC dejal, da upa, da evro ne bo propadel, da pa se zaveda, da evropske voditelje čaka sprejetje nekaterih zelo težkih in bolečih odločitev. Poudaril je, da časi za voditelje evropskih držav in Evropske unije še nikoli niso bili tako težki.

Dejal je tudi, da morajo vse evropske institucije, vključno z Evropsko centralno banko, stati za evrom in da je treba izdelati dolgoročni načrt za njegovo stabilizacijo in okrepitev.

Evropske voditelje je Blair pozval naj vztrajajo pri svojih odločitvah in naj ne popustijo. Poudaril je, da je mit o enakih gospodarstvih v Evropi porušen in da je sedaj pravi čas za to, da se evropska gospodarstva med seboj povežejo. "Ukrepi za stabilizacijo enotne valute bodo boleči, a če skupna valuta propade, bo še bolj boleče,“ je dodal Blair.

Nekdanji britanski premier tudi meni, da je valutna kriza izpostavila nujno potrebno reformo skupne valute.

V intervjuju je Blair odgovarjal tudi na vprašanje o tem, ali misli, da je Gordon Brown ravnal prav, ko se je odločil, da Velika Britanija ne bo imela evra. Njegov odgovor na to vprašanje se je glasil: "Prav je imel.“ K temu pa je še dodal, da tudi sam nikoli ni bil ravno naklonjen zamenjavi britanskega funta, a da je potrebno, če se bo evro okrepil, pustiti vse možnosti odprte.