Anej Sam, ki ga marsikdo pozna po značilnih ohlapnih oblačilih in predvsem po dolgih belih laseh, bo hčerko videli po petnajstih letih, a se ne bosta srečala prijateljsko, temveč na sodišču. V nekem intervjuju je namreč povedala, da jo je psihično zlorabljal in jo svojim prijateljem predstavljal kot ljubico.

Konceptualni umetnik odgovarja, da si je Nives to izmislila, da bi pritegnila pozornost javnosti. Odločil se je, da bo poiskal zadoščenje na sodišču, ker mu je hči z lažmi resno okrnila ugled in čast. S tožbo na zagrebškem sodišču, ki jo je vložil januarja lani, vendar doslej še ni bilo nobene obravnave, ne zahteva denarne odškodnine, temveč samo moralno zadoščenje. To pa ni prvič, da je Anej Sam koga tožil – na sodišče sta zaradi njega romala tudi Bojan Požar, bivši urednik Direkta, in znana astrologinja Meta Malus.

Anej Sam, takrat še Spaso Čanković, se je na Hrvaškem ukvarjal z modno kritiko, leta 1991 pa se je preimenoval in se preselil v Slovenijo. Zdaj piše predvsem otroške knjige. V medijski ilegali je živel do lani, ko ga je hči Nives Celzijus, ki se zdaj piše Drpić, obtožila zanemarjanja v otroštvu. Takrat so se začeli tudi njuni ostri prepiri v javnosti.

Anej Sam je v hrvaških medijih razkril svoj odnos do odtujene hčere in dejal, da nima očetovskega odnosa do nje, ker ga je že zdavnaj prerasel. Zaradi njenih klevet je postal oseba sumljive morale, ki ji knjigarne odpovedujejo angažmaje. Trdi, da Nives ni nikoli zlorabljal, da jo je prijatelju predstavil kot ljubico, pa je bila le šala.

Sicer pa je Playboyeva zajčica, ko so jo vprašali, zakaj se je slikala gola, odvrnila, da se je za to odločila, ker jo je oče psihično zlorabljal in da se ga je zmeraj strašno bala in sramovala zaradi njegovega neprimernega smisla za humor ter dejstva, da je kot desetletnica morala poslušati šovinistične izjave njegovih prijateljev.