V poslanskem vprašanju je Žgajner Tavševa premiera v petek vprašala, kaj bo vlada storila, da bo preprečila padanje pokojnin. Da so te res nizke, je ponazorila s primeroma dveh starejših državljank, ki, kot je dejala, prejemata prenizko pokojnino.

Premierjev urad: Položnic še nismo prejeli

Poslanka je nato v nadaljevanju obrazložitve proceduralnega predloga dejala, da premierju "z veseljem predaja obe položnici", vendar tega, kot so sporočili iz kabineta, ni storila. Zato so jo iz kabineta predsednika vlade pretekli petek popoldne ponovno poklicali in jo pozvali, naj preda položnici, da bo premier Janez Janša lahko uresničil svojo obljubo. "Kljub temu in njeni javno izraženi pripravljenosti, da to stori, položnic od poslanke do danes še vedno nismo prejeli," so sporočili iz urada.

V kabinetu predsednika tako še vedno pričakujejo, da bo poslanka stala za svojimi javno izrečenimi besedami ter predala obe položnici. "Zato jo k temu tudi ponovno pozivamo. Tako bo premier Janez Janša lahko izpolnil obljubo. Omenjeno poslanko pa seveda vabimo, da tudi sama stori enako," so še zapisali.

Peče: Gre za cinizem brez primere

Na Premierjev poziv se je odzval tudi predsednik stranke Lipa Sašo Peče: "V stranki LIPA ocenjujemo, da reakcija predsednika Vlade, gospoda Janeza Janše in njegov odgovor na petkovo poslansko vprašanje poslanke PS Lipa Barbare Žgajner Tavš, pomeni cinizem brez primere.

Ocenjujemo, da reševanje nacionalne socialne politike izključno skozi poslanko PS Lipa pomeni izključevanje celostne socialne politike v okviru naše države.

Lipa bo pričela z zbiranjem položnic

Zato  bomo z jutrišnjim dnem, v torek, 29. aprila 2008, pričeli z zbiranjem individualnih položnic iz osnovnih življenjskih potrebščin in jih tako zbrane naslovili na predsednika Vlade RS Janeza Janšo.