Prestolnica tako ostaja brez mestne negovalne bolnišnice, sodobne železniške in avtobusne postaje, študentje bodo še dolgo čakali na naselje s 1600 posteljami in 500 najemnimi stanovanji ob Vojkovi ulici in umetniške akademije ob Roški cesti. Po uspešnih arhitekturnih natečajih stojita tudi projekta obnove Roga in parkirne hiše pod mestno tržnico, za katere mestna oblast težko najde zasebnega partnerja, ki bi bil pripravljen vložiti več deset milijonov evrov.

Pravega preboja v zadnjih štirih letih ni bilo niti na stanovanjskem področju, saj neprofitnih najemnih stanovanj kljub nakupu v Celovških dvorih še naprej kronično primanjkuje, medtem ko se cene novogradenj niti približno niso spustile pod 2000 evri za kvadratni meter, kot je za konec svojega mandata napovedal župan Janković. Ta je v svojem programu predvidel gradnjo ogromne soseske s 3000 stanovanji v Stanežičah, ki bi bila namenjena predvsem mladim družinam, danes pa namesto tega poudarja, da je mestna občina samo leta 2008 s sprejemom ustreznih prostorskih aktov omogočila gradnjo 3680 stanovanj. Pri tem se zastavlja vprašanje, koliko mladih družin si bo glede na napovedane cene lahko privoščilo ta stanovanja, če bodo zaradi nepremičninskega krča ta kdaj sploh zgrajena.

Še vedno nerešen je kljub pospešenim naložbam tudi problem pomanjkanja prostora v vrtcih, za katerega na mestni občini vsako leto poudarjajo, da ga prihodnje leto ne bo, avgusta pa presenečeno ugotavljajo, da v vrtcih za vse vseeno ne bo dovolj prostora. Niti samo za ljubljanske otroke ne, čeprav jim jih je z znižanjem prostorskih normativov v vrtce uspelo "stlačiti" veliko več kot še pred nekaj leti. Še leta 2005 je tako v povprečju otrok v vrtcu imel na voljo 3,35 kvadratnega metra, marca letos pa 2,76 kvadratnega metra. Mešan uspeh je Janković dosegel tudi pri reševanju problema prometa v mestu, kjer si po eni strani vse pohvale zasluži za zaprtje mestnega središča, urejanje con za pešce in posodobitev mestnega javnega prevoza, po drugi pa kritiko zaradi zamude pri gradnji povezave med Roško in Njegoševo cesto, potniškega centra Ljubljana, parkirnih hiš v središču mesta in P+R-parkirišč na njegovem obrobju.

In kaj o uresničevanju predvolilnih obljub pravi Jankovič? Z muko priznava, da štirje njegovi predvolilni projekti stojijo, za ostale pa je že večkrat poudaril, da je občina storila vse, kar je bilo v njenih pristojnostih, za poteze zasebnih investitorjev in države pa ne more odgovarjati. To naj bi veljalo tako za potniški center, študentski kampus, akademije ob Roški kot za ureditev zemljišč ob Savi. Glede ostalih pa Janković pravi: "Pri Rogu čakamo zadnji dokument, da zaprosimo za gradbeno dovoljenje in poiščemo zasebnega partnerja, kar se bo zgodilo še letos. Pri garažni hiši pod tržnico smo prišli še daleč glede na peripetije, ki jih povzročata civilna iniciativa in mestni svetnik Mihael Jarc. Zdaj čakamo, da bo upravno sodišče odločilo o njegovi pobudi za referendum. Najtežji projekt, ki stoji, je Ilirija, ker z zavodom za varstvo kulturne dediščine še vedno usklajujemo pogoje za gradnjo in spreminjamo šest let star projekt arhitekta Lorenza. Plečnikov stadion je še vedno v fazi projektiranja, računam, da bi za gradbeno dovoljenje zaprosili oktobra, januarja prihodnje leto pa ga dobili."