Za peko testa so uporabili 50 kilogramov moke, 60 kilogramov sladkorja, 12 kilogramov jajc v prahu in dva kilograma pecilnega praška. Za pripravo kremnega nadeva pa so porabili 35 kilogramov rastlinske maščobe, 20 kilogramov čokolade v prahu in dva kilograma kakava v prahu, v vse skupaj pa so zamešali še osem kilogramov sladkorja.

Pobudnik prireditve, Lions klub Forum Ljubljana, želi z njo izpostaviti problematiko zapostavljanja slepih in slabovidnih, ki se v vsakdanjem življenju srečujejo z različnimi izzivi. Najbolj ranljiva skupina pa so najmlajši člani družbe, zato organizator dobrodelnega dogodka zbira letos sredstva za razvoj in izdelavo t. i. malih sobic.

Male sobice so opremljene z obešankami vsakdanjih predmetov. Na ta način lahko slepi in slabovidni dojenčki v zgodnjih mesecih razvoja ter majhni otroci preko stimulacije različnih čutil spoznavajo svet okoli sebe, obenem pa razvijajo svoje motorične sposobnosti in možgane. Gre za prvi takšen projekt, saj malih sobic v Sloveniji še ni.

V Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana pravijo, da takšne pripomočke vsak teden potrebuje vsaj 20 otrok, starši pa si jih pogosto težko privoščijo. Vsi skupaj pa si želijo, da bi male sobice lahko uporabljalo čim več otrok, so še zapisali organizatorji v sporočilu za javnost.