Velika Britanija in Italija sta izmed 16 držav, v katerih so izvedli raziskavo, pristali na drugem in tretjem mestu. Na dnu lestvice je pristala Indonezija, saj le 1,1 odstotek uporabnikov mobilnih telefonov te uporablja za iskanje spletnih vsebin.

V podjetju Nielsen Mobile menijo, da je razlog za naraščanje uporabe interneta na mobilnih telefonih splet naraščanja števila uporabniku prijaznih telefonov, večje hitrosti interneta in neomejenih možnosti brskanja.

V Ameriki se je število ljudi, ki uporabljajo mobilne telefone za brskanje, od leta 2006 skoraj podvojilo: tedaj je to možnost namreč uporabljalo 22,4 milijonov ljudi, danes pa 40 milijonov.

Raziskava je pokazala tudi, da skoraj 95 milijonov Američanov plačuje za dostop do interneta preko mobilnega telefona, vendar te možnosti ne uporabljajo.

Po spletnih vsebinah na svojih telefonih brska kar 82 odstotkov lastnikov iPhoneov, to pa počnejo tudi petkrat pogosteje kot povprečni uporabniki mobilne telefonije.

Največ ljudi internet na svojih telefonih uporablja za pregledovanje elektronske pošte, obiskovanje strani za spletno druženje ali pa za opravljanje bančnih transakcij.