Guzej je pojasnil, da vzpostavitev posebnega TV programa, namenjenega prenosom sej DZ in njegovih delovnih teles, določa zakon o RTVS, ki je začel veljati konec leta 2005. S tem je po njegovih besedah javni zavod izpolnil svojo obveznost. Prepričan je tudi, da je t.i. parlamentarni kanal "velikega pomena za RTVS".

Zatrdil je, da je bil projekt izpeljan relativno hitro, v 14 mesecih po podpisu dogovora med RTVS in DZ o medsebojnem sodelovanju pri izpeljavi projekta marca lani. Ob tem je še pojasnil, da je t.i. parlamentarni kanal začel z oddajanjem 21. maja letos.

Po besedah generalnega direktorja je naložba v TVSLO 3 stala 1.750.000 evrov, od tega so naložbe v DZ, kjer so med drugim postavili dve TV režiji, stale okoli 350.000 evrov.

Direktor TV Slovenija Jože Možina je na slovesni obeležitvi oddajanja dejal, da "medije imenujemo zrcalo družbe". Pojasnil je, da so mediji, med njimi televizija, posrednik med virom informacije in uporabniki. Z neposrednim prenašanjem sej DZ in delovnih teles pa bodo po njegovih besedah gledalcem omogočili "brezkompromisen vpogled v delo zakonodajalca".

Možina meni, da je TVSLO 3 velik korak za slovensko družbo v celoti, saj bo spodbudil dvig demokratičnih standardov in večjo informiranost. Ob tem je še izpostavil vpliv vzpostavitve t.i. parlamentarnega kanala na digitalizacijo TVS.