Čeprav bodo prvi natančnejši projekti in arhitekturni načrti po besedah Pečečnika nared v tednu ali dveh, v družbi Bežigrajski športni park, v kateri z manjšinskima deležema poleg GSA sodelujeta še Mestna občina Ljubljana in Olimpijski komite Slovenije, upajo, da bodo za dokončanje stadiona ujeli rok oktober 2010 in kljub zmanjšani velikosti na zahtevo zavoda vanj "stisnili" do 12.000 sedežev, ki bodo vsi pokriti.

"Zdaj, ko imamo kulturnovarstveno soglasje, bodo zadeve stekle razmeroma hitro: v roku enega meseca bodo zabrneli gradbeni stroji, prišla bo varnostna služba zavoda in restavratorji; 27. junija bomo vložili vso dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja in začeli urejati komunalno infrastrukturo, tako da upam, da bomo ujeli zastavljeni rok," je na novinarski konferenci dejal Joc Pečečnik.

Vse pa vendarle do izdaje soglasja zavoda ni šlo po njegovih načrtih. Iz projekta so morali na zahtevo zavoda namreč črtati dve stolpnici, v katerih bi imeli poslovne prostore - Pečečnikova ideja je bila, da bi jih ponudil vsem športnim organizacijam - medtem ko je zavod dovolil korenitejše posege pod zemljo. Tako bo vseh 2700 parkirnih mest pod zemljo, za potrebe stadiona pa bodo na Samovi uredili dodatni vozni pas. Znotraj kompleksa stadiona bodo po Pečečnikovih besedah še trgovsko središče, hotelska, gostinska in medicinska dejavnost (dogovorjeni so, da naj bi bila tu športna klinika organizacije FIFA). Stadion bo primeren tako za nogomet kot tudi bejzbol in ragbi, na njem pa bo mogoče organizirati tudi vrhunske koncerte.

Pečečnik ob tem zagotavlja, da njegov klub Interblock ne bo v nikakršni prednosti pred drugimi, ki bi želeli igrati na tem stadionu. Ker gre vendarle za spomeniško zaščiten objekt, bodo po načrtih tu prostor dobile tudi kulturne vsebine z muzejem Plečnikove arhitekture, muzejem kluba in morebiti športa ter športnih legend, razmišljajo pa tudi o prostorih, v katerih bi bili predstavljeni najboljši slovenski izdelki.