Po zaslišanju so Suljanovića izpustili na prostost, glede na to, da je Suljanović državljan BiH, pa obstaja precejšnja možnost, da mu v Sloveniji ne bo mogoče soditi. Državi namreč nimata sklenjenega sporazuma o izročanju, zaradi česar je sodišče v Bosni in Hercegovini tudi zavrnilo zahtevo slovenskega pravosodnega ministrstva za izročitev.

Iz video arhiva

Priča pretepa v Globalu za Dnevnik.si: To ni bil pretep. Kaj tako brutalnega še nisem videl!

Tihi protest pred diskoteko Global

Sojenje v primeru Global se je začelo predvčerajšnjim, obtoženi David Bukovac pa je odgovornost valil prav na Suljanovića. Minuli torek, le dan pred začetkom sojenja 53-letnemu Davidu Bukovcu, enemu od dveh osumljenih varnostnikov za smrt Gorazda Čamernika v bližini Globala, so varnostni organi Bosne in Hercegovine prijeli drugoobtoženega, 26-letnega Seada Suljanovića.Leon Keder, tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave Slovenije, nam je novico o prijetju Suljanovića potrdil in nas z nadaljnjimi vprašanji napotil na tiskovnega predstavnika ljubljanske policijske uprave Vinka Stojnška. Ta je sporočil, da so jih o prijetju v Bosni obvestili v torek in hkrati zavrnili zahtevo za izročitev, ki so jo izdali slovenski pravosodni organi v okviru mednarodne tiralice. To ne pomeni, da ne more biti obsojen tudi v odsotnosti, nadaljuje Stojnšek. V Bosni so ga namreč po zaslišanju izpustili na prostost.

Danilo Čamernik, oče pred Globalom do smrti pretepenega Gorazda, je za prijetje izvedel šele včeraj popoldne od znanca. Dejal je, da je Zemlja okrogla in da bo Suljanović prej ali slej prišel v roke pravice. Če bo treba, bo družina tudi sama pritisnila na določene vzvode moči. Ob tem je oče omenil, da mu je pred časom prišla na uho vest, da so Seada v Bosni pošteno pretepli.

Čamernik je ob tem še omenil, da ni nikoli zahteval odškodnine 45.000 evrov za sinovo smrt. Sram ga je, da se kdo v njegovem imenu pogovarja o kakršni koli vsoti. To je ponižanje, preveč rad sem imel sina, da bi pomislil na odškodnino, je še rekel. Vsekakor je za odškodnino, je jezen navrgel, ampak ko bo sojenje zaključeno, in to za vsaj trikrat višjo.