"Ko gre za video, je bil Nato v kameni dobi, ko sem prevzel položaj," je dejal de Hoop Scheffer. Zveza Nato je bila v preteklosti deležna številnih kritik, češ da se ne zna spopasti s skrajneži, ki na spletu objavljajo posnetke resničnih ali lažnih napak Nata v Afganistanu.

"Nato si preprosto ne more privoščiti, da tega ne bi napravil," je poudaril generalni sekretar, ki je zagon www.natochannel.tv označil za prehod "iz kamene dobe v 21. stoletje". Program, ki ga je podprla danska vlada, bo zagotavljal ažurne posnetke, ki jih javnost in mediji lahko vzamejo z Natove spletne strani.

Natove sile Isaf v Afganistanu štejejo 47.000 pripadnikov iz 40 držav. Njihova glavna naloga je pomagati Afganistanu, da se postavi na lastne noge po strmoglavljenju talibanskega režima leta 2001. Nato zavrača kritike, da je program namenjen zgolj poceni propagandi zavezništva.

Uporabniki lahko na Natovem novem televizijskem programu med drugim poslušajo video blog tiskovnega predstavnika Nata Jamesa Appathuraija, poslušajo pogovor o pripravah na vrh z romunskim predsednikom Traianom Basescujem ali gledajo, kako je potekalo praznovanje novega leta v Afganistanu.