Eden izmed naslovnikov, nekdanji župan Weisskirchna v Zgornji Avstriji Rudolf Prinz, je prejel paket, ki je vseboval škatlo cigar. Iz paketa se je ob odpiranju izlila jedka tekočina in iz njega so ušli jedki hlapi, ki so Prinzu načeli oči, nos in kožo.

Podoben paket je prejel tudi Vodja urada za prostorsko načrtovanje mesta Raab, Alfred Schmidleitner, ki pa pri odpiranju ni utrpel poškodb. Še dva paketa pa je prestregla policija, preden sta prišla v roke naslovnikoma.

Avstrijska policija, ki sodeluje tudi z nemškimi oblastmi, za zdaj še ni točno identificirala snovi. Sumijo sicer, da gre za cianovodikovo ali klorovodikovo kislino.

Prva žrtev, nekdanji župan Prinz, je za pošiljanje nevarnih pisem osumil gradbinca, ki so mu leta 2000 zavrnili gradbeno dovoljenje. Omenjeni gradbenik sicer zavrača kakršnokoli vpletenost in bi bil pripravljen opraviti tudi DNK test, da bi s tem potrdil svojo nedolžnost.

Februarja je sicer Avstrijo pretresel napad na župana nekega malega mesta zahodno od Dunaja, Hannesa Hirtzbergerja, ki se je zgrudil, ko je zaužil čokolado. Čokolada je bila okužena s strihninom, ki se običajno uporablja kot strup za podgane, lahko pa je usoden tudi za ljudi. Hirtzbergerja so odpeljali v bolnišnico, kjer pa je še danes v komi.

Napadalca so pozneje prijeli, saj so na sporočilu, ki ga je pustil na vetrobranskem steklu županovega vozila, ostale sledi njegove DNK. Gre za lastnika vinograda, kjer je hotel zgraditi zdraviliški hotel, toda tudi on od župana ni dobil odobritve.