Stanovalci so danes ob 2.25 o požaru obvestili Operativno komunikacijski center PU Slovenj Gradec. Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so ob prihodu na kraj ugotovili, da so požar v stanovanju že pogasili stanovalci, ki so v stanovanje vstopili na silo in iz njega izvlekli 80-letnega stanovalca, ki ni kazal znakov življenja. Smrt pokojnika, katere vzrok je bila zastrupitev z ogljikovim monoksidom, je potrdila dežurna zdravnica iz Zdravstvenega doma Radlje ob Dravi.

Med ogledom so kriminalisti ugotovili, da je pokojni, ki je v stanovanju živel sam, v večernih urah očistil peč na trda goriva. Žerjavico in pepel iz peči, ki se je nahajala v kuhinji, pa je odnesel na plastični smetišnici in vse skupaj postavil v leseno omaro na hodniku stanovanja. Zaradi žerjavice je prišlo v omari do tlenja plastičnih in lesenih predmetov, ki so sproščali ogljikov monoksid, nato pa je lesena omara tudi zagorela.

Bližnja soseda, ki je zaznala dim in požar v stanovanju, je poklicala druge stanovalce, ki so na silo vstopili v stanovanje. Pokojnika so odnesli na hodnik večstanovanjske hiše in pogasili požar v stanovanju.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec bodo o dogodku napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.