Film je zgodba o neki generaciji, ki je na zelo poseben način obeležila prostor in čas nekdanje Jugoslavije, pozitivna zgodba o moči in neuničljivosti talenta, ki najde pot tudi v najbolj zapletenih okoliščinah.

Saša in "Plavci" se bodo srečali s številnimi znanimi osebnostmi, ki so obeležile čas in prostor, v katerem se je skupina razvijala, doživljala padce in ponovne vzpone. V filmu bo prav tako nastopilo veliko anonimnih osebnosti, ki so na drugačen, intimen način vplivale na razvoj zgodbe o Plavem orkestru.

S prepletanjem spominov, dokumentov, igranih sekvenc in vizualnih asociacij bo nastala saga o nekem času, turbulencah uspeha, neprekinjenem prijateljstvu in, nazadnje, sreči, napovedujejo v Refresh Production.

Poskusna snemanja so opravili v Ljubljani, Beogradu in Sarajevu. Razen v regiji bodo film, dolg sto minut, snemali še v nekaterih evropskih državah in v Kanadi. Snemanje bo, kot načrtujejo, trajalo do maja. Zaključne kadre bodo posneli v sarajevski I. gimnaziji, kjer bo Plavi orkestar odigral koncert ob 25. obletnici mature.

Plavi orkestar je leta 1983 v Sarajevu ustanovil Saša Lošić - Loša. Kot je mogoče prebrati na spletu, so objavili osem albumov, prodali več kot pet milijonov njihovih kopij in odigrali več kot 1500 koncertov po vsem svetu. S svojimi skladbami, kot so "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", "Od rođendana do rođendana", "Goodbye teens" in "Suada", so ostali popularni vse do danes.