Türk se v sporu med glavnim mestom in vlado glede financiranja ne postavlja na nobeno stran, se pa strinja, da se mora financiranje slovenske prestolnice urediti.

Predsednik republike je današnji pogovor ocenil kot zelo potreben in koristen, saj moramo v Sloveniji še razviti naš koncept države in ta ne more biti popoln, če ne vsebuje popolnoma določenega položaja glavnega mesta. Po Türkovem mnenju Janković in njegova ekipa zelo energično delajo na izboljšanju mesta, kar pozdravlja, saj meni, da je to zelo dobro za Ljubljano in Slovenijo v celoti.

Na današnjem srečanju je Türk izrazil podporo mestu v prizadevanjih, da bi se čim bolj izboljšalo in da bi čim bolje odgovarjalo potrebam Slovenije za prihodnost.

Po Jankovićevih besedah pa so danes Türku predstavili razvoj mesta in "prišli povedat, da mu je Ljubljana na razpolago pri potrebah, ki jih bo imel". Jankovića veseli tudi moralna podpora predsednika republike pri projektih, ki se mu bodo zdeli pomembni. Ob tem je ljubljanski župan napovedal Türkovo udeležbo na srečanju županov evropskih prestolnic, ki bo v prvi polovici leta v ljubljanski Mestni hiši.

Na vprašanje, komu daje prav v sporu med slovensko prestolnico in vlado, Türk odgovarja, da se v sporih ne postavlja na nobeno stran. "Sem pa za to, da se financiranje mesta Ljubljana uredi." Po mnenju predsednika republike gre za vprašanja, ki so po eni strani predmet dogovarjanja med vlado in mestom, za katera bi si želel, da so čim bolj učinkovita. "Na drugi strani so tudi postopki pred ustavnim sodiščem, ki jih je treba upoštevati," dodaja Türk.