V preostalih tekmah je Montreal doma z 0:3 moral priznati premoč Buffalu, Colorado je z 2:5 klonil proti Calgaryju, Phoenix pa je s 5:1 ugnal Toronto. Dve tekmi sta se končali s kazenskimi streli, obakrat pa so bili s 3:2 uspešnejši domači hokejisti. Tako je Columbus premagal Detroit, Edmonton pa Chicago. New York Islanders so z 2:1 premagali Boston, Ottawa je s 3:4 klonila proti Philadelphii, Tampa Bay je z 2:3 izgubila proti New Jerseyju, Nashville pa s 3:4 proti Minnesoti. Washington je s 5:2 odpravil Carolino, Pittsburgh pa se je znesel nad Atlanto, saj je slavil s kar 5:0.

Domačini so predolgo počivali

Anže Kopitar se je pred tekmo dobro zavedal, da lahko odsotnost z ledu tudi po enem tednu pomeni težave, vendar pa je bil sinoči čas za zmago Los Angelesa. Uvodna zadetka v prvi tretjini, ki sta ju prispevala Kopitar in Dustin Brown sta nakazala na to, da se s Kralji ne gre šaliti. San Jose je nazadnje igral 17. novembra, ko je po podaljšku proti Anaheimu izgubil na domačem ledu, in Los Angeles je njihovo zaspanost dobro izkoristil.

"Ne bom rekel, da niso bili pripravljeni, vendar pa je res, da le nisi tako oster in natančen, kot bi bil, če bi v tednu odigral tekmo ali dve. Mi smo že imeli teden premora in smo bili prav tako nekoliko zarjaveli. Več kot očitno je, da sta bila uvodna gola še kako pomembna," je po tekmi povedal slovenski reprezentant, ki se je med strelce na tekmi v gosteh vpisal drugič letos.

Vratar: To je obliž na naše rane

Jason LaBarbera je ob tem v vratih ustavil 26 strelov, Kralji pa so se po treh tednih znova izkazali v gosteh. "Te ene zmage še ne moremo biti veseli. Zadnjih nekaj tednov smo namreč izgubljali, kar je bilo naravnost grozno, a tokrat so občutki precej boljši. Premagati tako dobro ekipo pa je vsekakor lep obliž na rane," pa je menil vratar LaBarbera.

Za Morske pse je edini gol prispeval Milan Mihalek, vratar Jevgenij Nabokov pa je ubranil 15 strelov, vključno s kazenskim strelom.