Zmage v domači dvorani Arrowhead Pond so se po kazenskih strelih s 4:3 veselili zmagovalci tekmovanja za Stanleyjev pokal v minuli sezoni, medtem ko Kopitarju tokrat v dresu Kraljev ni uspelo osvojiti točke, zgrešil pa je tudi kazenski strel.

V St. Louisu so domači hokejisti pripravili velik preobrat v dvoboju proti Detroit Red Wings, saj so že zaostajali za dva zadetka, nato pa po golih novinca Davida Perrona prišli do zmage s 4:3. Vsi zadetki domačih so padli v drugi tretjini; ob Perronu sta po enkrat zadela še Keith Tkachuk in Jamal Mayers, St. Louis Blues pa so po treh zaporednih porazih le prišli do zmage. Za goste, ki so v drugi tretjini zapravili prednost, čeprav so v strelih na gol vodili s 17:7, so se med strelce vpisali Pavel Dacjuk, Dan Cleary in Valtteri Filppula. Detroit pa je po devetih zmagah v nizu zdaj vknjižil še drugi poraz zapored. Vratarja gostov Dominika Haška, ki je v uvodu dvoboja odlično opravil svoje delo, nato pa popustil in prejel štiri gole iz 12 strelov, je pozneje v drugi tretjini zamenjal Chris Osgood.

V preostalih tekmah so hokejisti Atlanta Thrashers doma po podaljšku s 3:2 premagali Florida Panthers, junak srečanja pa je bil Ilija Kovalčuk, ki je s svojim že 15. golom v tej sezoni že v prvi minuti podaljška zapečatil končni izid. Podaljšek je odločil tudi o zmagovalcu v Torontu, kjer so domači Maple Leafs morali priznati premoč (3:4) Montreal Canadiens, za katere je zmagoviti gol dosegel Mike Komisarek po 35 sekundah podaljšane igre. V Calgaryju pa so domači hokejisti s 3:2 premagali moštvo Minnesota Wild.