Prva aretacija Hugha Granta - v Los Angelesu leta 1995 med "nakupom" oralnega seksa - je dala velik pospešek njegovi karieri, saj je povečala njegovo prepoznavnost v ZDA. Druga, pred njegovim domom v bogati londonski četrti Chelsea, mu bo prej ali slej škodovala, pa tudi želji žensk, da bi imele otroke z njim, če bo nekega dne vendar premagal svoj strah pred poroko.

Brce, psovke in leteči fižol

Ker napadeni fotograf Ian Whittaker ni bil edini fotograf pred Grantovim domom, je nastala lepa serija posnetkov grdega zvezdnikovega napada. Trikrat do štirikrat je fotografa brcnil v noge, kot bi bil nogometna žoga, za velike finale pa ga je brcnil še v mednožje. Vmes naj bi se drl: "Imaš otroke!?" Ko je fotograf to potrdil, naj bi se Grant zadrl: "Upam, da bodo umrli za rakom." A to mu še ni bilo dovolj: na pragu svojega doma se je še enkrat obrnil proti fotografu in vanj zalučal plastično posodo s kuhanim fižolom (zakaj jo je imel pri sebi, ve samo on).

Paparaci niso bili v Grantovi ulici zaradi njega, ampak so čakali njegovo sosedo in nekdanjo dolgoletno spremljevalko Liz Hurley, ki živi v isti ulici. Ko se je Grant pripeljal domov in izstopil iz avta, so kamere usmerili vanj, Whittaker pa je zaklical "Nasmeh, prosim!" in s tem sprožil Grantov izbruh, ki ga je paparac pozneje prijavil policiji, ta pa je Granta aretirala in zaslišala na postaji Notting Hill v enako imenovani londonski četrti - naključje je hotelo, da je to tudi naslov ene njegovih filmskih uspešnic.

Zmagovita felacija

Ko so ga pred 12 leti aretirali losangeleški policisti, je Grant sedel v najetem vozilu, parkiranem v stranski ulici, blizu znanega Sunset bulevarja, potem ko je lokalno zelo znani prostitutki Devine Brown plačal 50 dolarjev za felacijo. Na policiji so ga fotografirali za arhiv, felacija pa ga je na koncu - obtožen je bil nespodobnega vedenja na javnem kraju - stala skupaj 1050 dolarjev, saj je moral plačati 1000 dolarjev denarne kazni. Ko je Devine Brown spoznala, komu je ponudila oralni seks, je tudi sama zaslovela in začasno obogatela, saj je s spomini nanj zaslužila približno milijon dolarjev. Na koncu so zmagali vsi - celo Liz Hurley, o kateri so nenadoma vsi govorili, je ta incident, ki ga je Grantu začasno odpustila, koristil.