Leta 2003 so ga ustanovili novinarji, umetnostni zgodovinarji in umetniki iz Beograda. Od takrat so na to spletno stran, kot poudarjajo skrbniki, postavili več kot dvajset tisoč besedil, poleg tega pa je portal postal tudi zanesljiv vir informacij za številne beograjske in srbske dnevne časopise.

Zaradi vse večje potrebe po regionalnem sodelovanju in predvsem zaradi potreb trga so v Beogradu konec novembra pripravili tudi prvo regionalno delavnico z naslovom Kultura na internetu Mreženje kulturnih ustvarjalcev iz jugovzhodne Evrope s pomočjo specializiranih spletnih portalov, ki jo je organiziral SEECult.org v sodelovanju z beograjskim Goethe inštitutom. Ta regijska delavnica je, razumljivo, pritegnila tudi ustanove iz sosednjih držav, predvsem tiste, ki kulturne dogodke prav tako promovirajo in napovedujejo prek interneta. Na njej so tako sodelovali predstavniki portalov iz Slovenije (Artservis.org, SCCA oziroma Evrokultura.org in Radio Študent), Hrvaške (Culturelink.org, Culturenet.hr, Knjiga.hr in Kulturpunkt.hr), Makedonije (Culture.in.mk), Bosne (Bosniaexpress.com), Nemčije (www.n-ost.de) in seveda tudi gostitelji. Glavni namen srečanja je bila izmenjava izkušenj, ki bi prispevala k še boljši zasnovi ter s tem tudi večjemu pomenu teh kulturnih portalov. Novi mediji, med katere seveda sodi tudi internet, so platforma prihodnosti za predstavljanje kulturne in umetniške scene v regiji, delavnica pa naj bi med drugim prispevala k preučitvi možnosti mreženja teh portalov, kar bi pripomoglo k internacionalizaciji kulture in povezovanju ustvarjalcev v regiji. Delavnico je vodila Gabriella Gonczy (sodelavka Signandsight.com in Perlentaucher.de), strokovnjakinja iz Berlina.

Poleg delavnice so drugi dan srečanja pripravili tudi okroglo mizo, na kateri so se zbrali predstavniki kulturnih institucij ter univerz, umetniške skupine in umetniki, mediji in spletni aktivisti, seveda pa so na njej sodelovali tudi vsi udeleženci delavnice. Pogovor sta vodili Juta Gerig, direktorica Goethe inštituta v Beogradu, in Vesna Milosavljević, direktorica kulturnega portala SEEcult.org. Uvodno besedo je prispevala profesorica na Fakulteti dramskih umetnosti Milena Dragićević Šešić, sodelovali pa so še Gorica Mojović, pomočnica beograjskega župana, upravnik muzeja Jugoslovanske kinoteke Dinko Tucaković, direktor Narodnega gledališča Nebojša Bradić in drugi.

Pričakovati je, da bo tovrstnih srečanj v prihodnosti še več, primer portala SEECult.org, ki ga podpira tudi srbsko ministrstvo za kulturo, pa bo gotovo spodbudil tudi druge promotorje novih medijev in umetnike tudi tiste, ki pripadajo področjem tako imenovanih (in zdaj že) klasičnih umetnosti k nadaljnjemu širjenju in krepitvi kulturnih mrež, s katerimi se bo izboljšal predvsem položaj kulture in umetnikov v Srbiji in vsej regiji.