Po neuradnih informacijah so si trije člani družine Strojan in predsednik vladne komisije za zaščito romske etnične skupnosti Milan Zver zgodaj popoldne na območju Kočevja in Ribnice ogledovali štiri lokacije, kamor bi se družina lahko preselila. S tremi ponujenimi lokacijami naj se Strojanovi, ki so si to območje ogledovali že drugič, ne bi strinjali, ena pa naj bi jim ustrezala.

Predsednik vladne komisije komisije za zaščito romske etnične skupnosti in šolski minister Milan Zver je potrdil, da so se Strojanovi napotili proti Ambrusu. Ko je že kazalo, da se bodo odločili za eno od danes ogledanih lokacij, so si premislili in na vsak način hoteli zapustiti Postojno, je povedal. Poskušal jih je prepričati, da bi zimo preživeli v neki "zelo urejeni hiši", ki so si jo danes ogledali, medtem pa bi jim lahko poiskali trajno lokacijo. Dodal je, da se v Ambrus ne morejo vrniti, saj ne morejo živeti na območju, ki ni pravno urejeno.

Predsednik krajevne skupnosti Ambrus Alojz Šinkovec pa pravi, da se krajani z vrnitvijo Strojanovih še vedno ne strinjajo. "Na svojo roko se ne smejo vračati v Ambrus. Vlada še vedno išče novo lokacijo. Tukaj niso dobrodošli in za to so sami krivi. Sami so naše zaupanje izrabili. Če se vrnejo, bomo zagotovo protestirali," je povedal Šinkovec.