Sledila je ponovitev, kako je minister za finance Andrej Bajuk v torkovem neposrednem javljanju iz parlamenta na vprašanje novinarke o očitkih o davčni zakonodaji nenajavljeno dejal, da bo najprej povedal popravek na prispevek, ki je bil na TV Slovenija objavljen dan poprej na temo zakona o bančništvu in to tudi na dolgo in široko naredil. "Minister si je samovoljno vzel pravico do popravka v svoje roke in si prilastil uredniško funkcijo, pri tem pa v čudno luč postavil tudi mene kot novinarko," je prepričana Petrovčičeva, ki še dodaja, da je s tem minister naredil precedens in je torej treba na takšno ravnanje pokazati ter ga ustaviti. "Moja reakcija v Utripu je reševanje urednikov, ki na to niso reagirali," poudarja Petrovčičeva.

Očitno pa se Geriču takšna reakcija Petrovčičeve ni zdela potrebna, saj naj bi ji po naših podatkih v ponedeljek dejal, da v prihodnje ne sme več delati Utripov, kot nejasno pa naj bi omenjal tudi njeno nadaljnje delo v informativnem programu. Zato ga je Petrovčičeva že pisno pozvala, naj ji navede, na čem temeljijo njegove ocene, da dela slabo, in odločitev, da ne bo več avtorica Utripa oziroma pomisleki o njenem nadaljnjem delu v dnevnoinformativnem programu. "Sama se namreč niti s tvojo oceno niti z ukrepi ne strinjam, ker mislim, da ni osnovana na realnih temeljih, ampak gre za politični pritisk na tvoje, uredniško, in moje, novinarsko delo," je zapisala Petrovčičeva.

Rajko Gerič pa nam je zanikal, da bi Petrovčičevo kakor koli suspendiral ali ji prepovedal delati Utrip. Na vprašanje, ali se torej pri njenem nadaljnjem delu ne bo nič spremenilo, pa odgovoril, da je to odvisno od tega, kako bo Petrovčičeva na osnovi njunega ponedeljkovega pogovora ravnala. Je pa Gerič priznal, da je Utrip Petrovčičeve ocenil kot slab oziroma da je bil kritičen do njenega dela. Ob tem pa zanikal, da je takšno mnenje o sobotni oddaji sprejel zaradi klicev oziroma pritiska aktualne oblasti. Kaj več nam o tem, kaj ga je pri oddaji motilo in kako je potekal pogovor, ni želel zaupati, saj ne namerava razlagati medijem, kaj se je kot odgovorni urednik pogovarjal z novinarko.