TV 3 je v denarnem boju za TV-pravice premagala nacionalko tudi pri prenosih elitne nogometne lige prvakov in tekme slovenske reprezentance z Romunijo v gosteh. "Javna TV si brezglavih špekulacij in preplačevanj TV-prenosov ne more privoščiti. Najti mora pravo razmerje med tem, kaj želi ponuditi svojim gledalcem, in tem, kaj si lahko privošči," Igor E. Bergant, urednik športnega programa na TV Slovenija, odgovarja na očitke, da nacionalka pod njegovo taktirko izgublja bitko s komercialnimi televizijami za prenose najprestižnejših tekmovanj.

Bergant napade zavrača tudi s tem, ko spomni, da je TV Slovenija že pred mnogimi leti izgubila pravico prenosov dirk formule 1 in da je preživela že bistveno hujše udarce, ko na primer ni prenašala svetovnega prvenstva v nogometu leta 2002 iz Japonske in Koreje, na katerem je presenetljivo nastopila tudi slovenska reprezentanca, ali ko je konec 90-tih let eno sezono elitnega košarkarskega tekmovanja evrolige, v katerem je odlično tekmovala tudi Union Olimpija, prenašal Kanal A. "Ocene, da izgubljamo športni program, so zelo pavšalne. Nogometna liga prvakov je prestižen program, zato nismo zadovoljni, da smo ga izgubili, natančno pa vemo, zakaj se je to zgodilo. TV Slovenija je namreč v svoji prvi ponudbi za prenašanje tekem lige prvakov v obdobju 20062009 ponudila za 80 odstotkov višji znesek, kot ga je za to pravico plačala v zadnji sezoni. A so našo ponudbo zavrnili že v prvem krogu, saj naj bi lastnik TV 3 ponudil večkratnik večkratnika naše zadnje vsote," pojasnjuje Bergant. In dodaja, da si bo nekaj privlačnih nogometnih tekem vendarle mogoče ogledati tudi na TV Slovenija, ki je odkupila ekskluzivno pravico prenosov vseh šestih domačih kvalifikacijskih tekem slovenske reprezentance in štirih v gosteh.

Bergant je prepričan, da razmere v Sloveniji na tem področju še zdaleč niso tako dramatične kot v drugih državah in da je tudi v tujini običaj, da pomembne dogodke vse pogosteje prenašajo komercialne televizije. Tudi na Hrvaškem, denimo, bo polovico kvalifikacijskih tekem njihove nogometne reprezentance mogoče spremljati na komercialnem RTL in ne na nacionalni televiziji.