Ne verjamem, da so se slovenski prvaki po prihodu iz slačilnice načrtno povlekli v obrambo, ampak jih je Schalke v to prisilil, potem ko je zaigral v prestavi višje. Videli smo lahko, kako so se na nemški klopi razveselili vodilnega zadetka, kar govori o tem, kako vroč teren je Ljudski vrt za nasprotnike v ligi prvakov. Sploh se ne spomnim, kdaj je Maribor nazadnje izgubil domačo evropsko tekmo. Energija na stadionu je vedno izjemna, kar ima velik vpliv na nogometaše, da se predstavijo na najvišji možni ravni.

Čeprav je Maribor sklenil nastope v ligi prvakov, ni nobenega dvoma, da so na mednarodni sceni tudi v tej sezoni tako kot v zadnjih letih naredili korak naprej. Res je, da ne smemo biti majhni v razmišljanju, a že uvrstitev v ligo prvakov je izvrsten dosežek. Če pogledamo zgolj proračune sodelujočih klubov, vidimo ogromno razliko. Maribor je v tej konkurenci kot fičko, a ravno ta nepredvidljivost predstavlja čar nogometa. Če bi vedno odločal le denar, takšni klubi, kot je Maribor, nikdar ne bi videli lige prvakov.

Za mariborske nogometaše je nastopanje na tako velikem odru odlična odskočna deska za prodajo v boljše klube, saj jih opazuje vsa Evropa. V zadnjih mesecih je odkritje postal branilec Petar Stojanović, ki ga dobro poznam. Je zelo nadarjen igralec. Njegovo tehnično znanje je nesporno, poleg tega pa je tudi hiter in – kar je morda celo najpomembneje – pri svojih letih si veliko upa. Stojanović ima podporo v moštvu, zato je tudi bolj samozavesten.

Tomaž Kavčič je nogometni trener in nekdanji selektor mlade reprezentance