Čeprav so nogometaši Maribora zadnjo tekmo v ligi prvakov izgubili in se poslovili od evropskega tekmovanja, v Ljudskem vrtu sinoči ni bilo zaznati razočaranja. Po tekmi je odmevala pesem tako na eni kot na drugi strani. Tista v čast mariborskih nogometašev je bila sicer počasnejša in je zvenela malo bolj otožno. Toda navijači so se od vijoličnih poslovili z aplavzom. Medtem so nogometaši Schalkeja rajali, kot bi osvojili ligo prvakov. To jim še ni uspelo, a so se uvrstili v osmini finala, kar je lep uspeh. Zato je njihov kapetan Benedikt Höwedes po igrišču hodil ovit v zastavo nekdanjega kluba Braneta Oblaka, Klaas Jan Huntelaar in trener Roberto di Matteo sta si skočila v objem, celotna modro-bela ekipa pa je prepevala skupaj z navijači.

Trenerju Maribora Anteju Šimundži do prepevanja sicer ni bilo, a to še ne pomeni, da ni bil zadovoljen. Očitno je bil, kajti na tiskovni konferenci je večkrat uporabil besede fantastično. Z njo je opisal, kakšna je bilo leto 2014 za mariborski klub, dodal je, da igrajo na izredno visoki ravni, o včerajšnji tekmi pa je dejal: »Ko smo imeli še moč, smo bili boljši od Schalkeja. Toda tokrat je odločila svežina. Odigrali smo 35. tekmo v sezoni, kar se pozna na fizični pripravi. Ta je bila v prvem polčasu na visoki ravni, posledice vseh naporov pa so bile vidne v drugem polčasu. Tekma proti Schalkeju je pokazala, da smo na pravi poti. Če bi bili bolj sveži, bi lahko zmagali.«

Šimundža je govoril tudi o skavtih, ki spremljajo nogometaše Maribora. Kakšne nove informacije v povezavi s tem ni razkril. Je pa že zdaj jasno, da bodo vijolični težko zadržali vse nogometaše. To še posebno velja za 19-letnega bočnega branilca Petra Stojanovića. Ta je tudi včeraj dobro igral, pa čeprav z masko na obrazu, tekmo pa je predčasno zaključil zaradi poškodbe. Medtem ko še ni znano, kdo bo zapustil Maribor, je že jasno, da je pogodbo s slovenskimi prvaki podpisal Erik Janža. Pod Kalvarijo bo prišel najkasneje po sezoni, možno pa tudi, da že pozimi, kar je odvisno tudi od njegovega sedanjega kluba Domžale.

Šimundža ni skoparil s pohvalami na račun nogometašev, s katerimi je prišel do zgodovinskega uspeha. »Odigrali smo 35 tekem na zelo visoki ravni in bili do konca v igri za napredovanje, zato lahko ugotovimo, da igralci opravljajo izjemno delo. Ponosen sem na njih, so profesionalni in točno vedo, kaj morajo početi,« je dodal Šimundža. Podobnega mnenja je tudi Zlatko Zahović.

Trener Schalkeja Roberto di Matteo je bil na tiskovni konferenci zadovoljen, dogodke na igrišču pa je ocenil nekoliko drugače kot njegov mariborski kolega. »Zaslužno smo zmagali, saj smo bili boljši. Resda je v prvem polčasu tudi Maribor igral dobro, toda med drugim smo zadeli tudi vratnico. Ta zmaga je zelo pomembna za razvoj našega moštva,« je dejal v Švici rojeni trener.