Mariborčani so tekmo začeli brez lažje poškodovanega branilca Mitje Vilerja in bolnega ofenzivnega vezista Agima Ibraimija (pljučnica), ki sta sedela na klopi. Pri Sportingu v začetni enajsterici presenetljivo ni bilo prodornega perujskega napadalca Carrilla, ki so se ga Mariborčani najbolj bali. Namesto njega je zaigral Carlos Mane, ki je gostom povzročal veliko težav.

Načrt Maribora, da ustavijo nalet Sportinga v uvodnih 20 minuta ter s tem gostiteljem zbijejo samozavest in naredijo nervozne igralce v zelenih dresih na zelenici ter navijače na tribunah, se ni izšel. Sporting je takoj prevzel pobudo, uveljavil hitrost in reprezentančno kakovost v zvezni vrsti. Portugalci so s kratkimi podajami potrpežljivo gradili igro na sredini igrišča, kjer pravega odgovora nista imela zlasti Vršič in Sallalich, nato pa s podajo na bok sejali paniko.

Že prva konkretnejša napadalna akcija je prinesla vodstvo Sportinga v deseti minuti. Jefferson se je s prodorom po levi strani otresel svojih čuvajev. Na njegov oster predložek po tleh v sredino gostje niso našli odgovora. Odlično se je znašel Carlos Mane ob Mejaču in žogo potisnil v prazno mrežo. Mariborčani so bili večinoma vselej za korak prekratki, prepočasni in premalo odločni v obrambnih nalogah, v napadu pa povsem nenevarni.

V 35. minuti je Nani s preigravanjem osmešil vso obrambno linijo Maribora in ji dobesedno skril žogo, ko je iskal prostor za strel. V drugem poskusu je žogo le porinil v mrežo med številnimi nogami. Vse je kazalo na nov rezultatski brodolom Maribora. Čeprav so bili Mariborčani v napadu povsem nekonkretni, so se do odmora vrnili v igro in obudili upanje na remi. V 42. minuti je Mejač pobegnil po levi strani in poslal oster predložek v sredino, kjer je na podajo prežal Zahović. Mariborska enajstica je prisilila branilca Jeffersona, da je žogo poslal v lastno mrežo.

Med odmorom je na stadionu prišlo do okvare žarometov. Portugalci so potrebovali kar 50 minut, da so napako odpravili. Mariborčani so se z vstopom Ibraimija, ki je zamenjal Vršiča, podali v lov za izenačenjem, a pravega učinka ni bilo. Sporting je prepustil nekaj pobude Mariboru, ki pa ni imel prave ideje, kako priti do učinkovitega zaključka napada. Portugalci so igrali trdo in disciplinirano v obrambi ter tekmecu niso dali veliko prostora, da bi z nevarnimi akcijami ogrožal gol. Ko so navijači Maribora še upali, da bodo njihovi ljubljeni le izpeljani nevarno akcijo, je bil zmagovalec odločen sredi drugega polčasa. Mejač je izgubil žogo in Portugalcem podaril protinapad, v katerem je Nani našel Slimanija, ki je zadel z močnim strelom. Mariborčani so še upali in poskušali, da bi iztržili točko, a je bilo očitno pomanjkanje kakovosti in znanja. Če Maribor ne bi imel razpoloženega vratarja Jasmina Handanovića, bi doživel pravo katastrofo.

V drugi tekmi v skupini G je Chelsea v Gelsekirchnu premagal Schalke kar s 5:0. Maribor mora za osvojitev tretjega mesta v skupini, ki prinaša nastop v šestnajstini finala lige Evrope, v zadnjem krogu 10. decembra v Ljudskem vrtu premagati Schalke.

»Sporting je bil veliko boljši, zato nismo imeli nikakršnih možnosti. V drugi polčas smo krenili ofenzivno, a hitro prejeli tretji zadetek iz napake. Sporting je bil na zelo visoki ravni, mi pa nismo pokazali vsega, kar znamo. Dejstvo je, da so vse karte še odprte, vse imamo v svojih rokah. S to miselnostjo bomo šli v tekmo s Schalkejem v Mariboru,« je dejal trener Maribora Ante Šimundža .