Čeprav je Jasmin Handanović v finišu tekme ubranil enajstmetrovko zvezdniku Chelseaja Hazardu, je Ljubljančan, ki si je dom uredil v Kopru, za potezo tekme izbral obrambo, ko je s konicami prstov ubranil strel španskega reprezentanta Diega Coste pod prečko, ko so vsi žogo že videli v mreži. Lani je bil zaradi napak na udaru kritik, letos je junak, a njegova pot je bila trnova. Životaril je po ljubljanskih klubih, ko je bilo najbolj kritično, je za preživetje dopoldne delal kot natakar in treniral zvečer, v Italiji je zaradi bankrota kluba ostal brez zaslužka. »Enajstmetrovke so vedno loterija. Veliko je odvisno od tega, kako se počuti izvajalec kazenskega strela. Ogromno sem se naučil iz dveh enajstmetrovk v Londonu,« je ključni trenutek tekme opisal mariborski junak Jasmin Handanović.

Evforijo v Ljudskem vrtu je začel Agim Ibraimi. Z golom v 50. minuti je na noge dvignil večino gledalcev v Ljudskem vrtu. »Že na prvi tekmi v Londonu je bil izid nerealen, saj so Angleži gol zabili iz vsake priložnosti. Glede na priložnosti v Ljudskem vrtu je remi najpravičnejši. Mi smo Chelseaju izpulili točko in ne oni nam,« so bile prve besede vidno utrujenega makedonskega reprezentanta Agima Ibraimija, ki je svoj gol razglasil za najpomembnejšega v dosedanji karieri, ker je z njim razveselil vso Slovenijo. Gol je bil mojstrovina, s katero je navdušil tudi vedno kritične angleške poročevalce, ki so ga izbrali za najlepši gol četrtega kroga lige prvakov, s čimer se je strinjala tudi vsa celinska Evropa.

»Takšen strel, kot mi je uspel ob golu, vadim na treningu vsak dan. Vratarja sploh nisem gledal, saj sem natančno vedel, kje bo stal Čech, ker so me o tem, kam se postavi vratar v takšni situaciji, poučili naši vratarji. Na uho so mi povedali, v kateri kot moram meriti. Če iz položaja, v katerem sem bil, zadeneš okvir gola, je to zanesljiv zadetek,« je ključni trenutek tekme opisal Ibraimi, ki je sicer pravi poliglot, zato se je z nami pogovarjal v slovenščini, vmes pa kašljal. Znova se je pokazal moštveni duh Maribora. »Nogomet ni tenis. Če imaš v tenisu slab dan, izgubiš. V nogometu je pomemben kolektiv. Nogomet ti vrne toliko, kot vanj vložiš. Če daš vse od sebe, ti vse vrne. Tipičen primer je naš vratar Handanović, ki je bil že v lanski sezoni vrhunski vratar, a je manjkala športna sreča. Letos je izjemno zbran in zato mu lahko le čestitamo za neverjetne obrambe,« je bila ena od misli izjemno zgovornega makedonskega reprezentanta, v katerem Olimpija ni prepoznala kakovosti, zato se mu je odrekla.

Zaradi bolezni je bil nastop Ibraimija pod velikim vprašajem. Marsikdo bi ob povišani temperaturi, prehladu in pekočih bolečinah v grlu obležal v postelji in sploh ne bi prišel v Ljudski vrt. Igral je s pomočjo antibiotikov, zato je imel včeraj znova preiskave v bolnišnici. »Soigralci so me vzpodbujali, naj stisnem zobe. Ko gre za tako veliko tekmo, ni nobenega dvoma. Po eni uri igre sem želel oditi z igrišča, a so me soigralci prosili, naj zdržim do konca,« je dodal Ibraimi, ki ni skrival ponosa ob golu, a je hkrati izpostavil moč Ljudskega vrta, v katerem padajo veliki klubi in reprezentance.