Kako različna tekmeca sta Maribor in Chelsea, nazorno pokažejo številke na papirju. Moštvo slovenskega prvaka je vredno 14 milijonov evrov, zasedba londonskega kluba pa kar 445 milijonov evrov. Več kot celoten Maribor je vrednih kar petnajst nogometašev Chelseaja, od tega največ Eden Hazard, ki je ocenjen na 48 milijonov evrov. Največ vreden igralec Maribora je Agim Ibraimi z 1,5 milijona evrov, s čimer pri Chelseaju prehiti le štiri nogometaše – veterana Marka Schwarzerja in Didierja Drogbaja ter komaj polnoletna mladeniča Christensena in Bakerja.

Mariborska navijaška koreografija je bila primerna pomembnosti tekme. Brez vijolične barve je ostal le del, kjer so bili nastanjeni gostujoči navijači, ki so znova potrdili miroljuben značaj. Privrženci Chelseaja nikoli ne reagirajo na provokacije nasprotnega tabora, ampak le navijajo za lasten klub. Enako je bilo sinoči v Mariboru, ko so najprej poslušali žaljivke z nasprotne strani, a ostali povsem mirni. Epilog? Štajerci so prenehali žaliti, saj so videli, da provokacija ni prinesla nobenega odziva.

Drugače je bilo na igrišču. Gostje iz Londona so takoj pritisnili na vrata Maribora, še posebno je bil razpoložen ideolog Hazard, ki se je sprehajal mimo mariborskih nogometašev, kadar je hotel. Toda ravno ko je gol Chelseaja visel v zraku, je reagiral Maribor. Marcos Tavares je sprejel žogo, nato z malce sreče šel mimo dveh gostujočih branilcev in podal v prazen prostor do Luka Zahovića. Ta je bil za kanček prepočasen, da bi lahko streljal, a žogo mu je še uspelo ujeti, da jo je podal do osamljenega Sintayehuja Sallalicha. Izraelec je sprožil proti vratom, toda premalo močno, zato je obramba Chelseaja žogo odbila.

Toda kar so Štajerci zapravili v prvem polčasu, so izkoristili v drugem. Agim Ibraimi je žogo sprejel na robu kazenskega prostora, a ni nikamor hitel. V miru je naredil korak naprej, hladnokrvno ustrelil in zatresel mrežico Petra Čecha. Vratar Chelseaja ni imel nobenih možnosti, Ljudski vrt pa je eksplodiral. Proslavljanje mariborskih nogometašev je zbudilo nekaj pozornosti, saj so po golu stekli v objem pomočnika trenerja Saše Gajserja. Ob vsem tem je šlo v pozabo dejstvo, da je zunaj prve postave ostal Marko Šuler, kar je morda nov indikator, da je nekdanji reprezentančni branilec »namišljeni kapetan«, o katerem je nedolgo tega govoril športni direktor Zlatko Zahović.

Kmalu je imel njegov sin Luka priložnost, da še poviša prednost, a je z dveh metrov streljal prek vrat. Kazen je prišla na drugi strani. Ne sicer takoj, saj se je Maribor najprej dobro branil, toda po zmedi v štajerski obrambi in podaji iz kota je zadel vezist Chelseaja Nemanja Matić. Gostujoča klop se izenačenja ni veselila. Lahko ji je žal, saj nove priložnosti ni imela niti po strelu z najstrožje kazni. Zmago gostov je preprečil Jasmin Handanović, ki je ubranil enajstmetrovko Hazardu. Nedvomno remi, ki je za Maribor kot zmaga. Če ne drugje, v srcu.