Borussia blesti v ligi prvakov, kjer ima po treh tekmah skupinskega dela maksimalen izkupiček devetih točk, povsem drugače pa ji gre v bundesligi, kjer po novem porazu proti Hannovru (0:1), ki je bil že četrti prvenstveni zapored, zaseda zgolj 15. mesto, za vodilnim Bayernom pa zaostaja že velikih 14 točk. Klopp meni, da je eden od razlogov za slabše rezultate prevelika utrujenost njegovih igralcev, razpored pa mu ne gre ravno na roko, saj je ritem tekem hud in Borussio že jutri čaka nova tekma, tokrat v nemškem pokalu proti St. Pauliju.

»Vse bolj je med mojimi igralci prisoten strah pred neuspehom, zato so tudi bolj nervozni. Vsekakor pa pogrešamo tudi prepotreben počitek, da bi lahko igrali bolje. Toda ni časa za izgovore, moramo trdo delati. Tudi na pokalno tekmo smo se pripravljali po normalnem postopku, čeprav smo se znašli v že kar kritični situaciji. Nekaj igralcev je precej preobremenjenih, na srečo pa nimamo nobenih novih poškodb,« pred jutrišnjo tekmo v nemškem pokalu razmišlja Klopp, ki ve, da ga tudi v Hamburgu čaka težko delo in da prostora za spodrsljaje ni: »Zavedamo se sistema tega tekmovanja, torej če izgubiš, si izpadel.«

Kljub kritični situaciji pa mirne živce ohranja nemški reprezentant Marco Reus, ki poziva tudi soigralce, da sedaj ni čas za paniko. »Moramo analizirati situacijo in ostati mirni in osredotočeni. Kar se dogaja v naših glavah, vedno pomembno vpliva tudi na igro. Mislim, da nam je precej jasno, kaj počnemo in kaj želimo doseči, toda trenutno ne pokamo ravno od samozavesti, kar je včasih tudi dobro vidno na igrišču. Moramo bolj uživati v igri in potem bodo zadetki prišli sami od sebe. Težava je le ta, da nimamo ravno veliko časa, saj je mimo že kar nekaj tekem, mi pa smo na dnu lestvice. Toda jaz po tekmah ne gledam preveč na lestvico, ker ni pomembna. Najvažneje je, da se osredotočimo na nas in poiščemo rešitev iz krize. Samo to nas mora zanimati v tem trenutku,« pravi Reus.