Po izjemni sredini predstavi v Carigradu, kjer so s 4:0 premagali Galatasaray, so se v Dortmundu nadejali, da je to dobra popotnica za sobotno tekmo nemškega prvenstva s Hannovrom in da bodo končno prekinili niz tekem brez zmage v bundesligi, kjer so v zadnjih petih krogih osvojili le točko.

A načrt se jim je ponovno izjalovil in tudi včeraj je 80 tisoč gledalcev šokiranih in razočaranih zapuščalo stadion Signal-Iduna Park, saj so gostje kljub premoči Borussie uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno, z zadetkom Japonca Hirošija Kijotakeja pa so celo zmagali z 1:0.

Moštvo Jürgena Kloppa je tako po devetih krogih daleč od boja za naslov prvaka in v precej nevarnem območju ob dnu lestvice. Seveda nikogar, ki vsaj približno spremlja nemški in evropski nogomet, ni strah za obstanek Borussie v prvi ligi, toda navijači črno-rumenih lahko le zmajujejo z glavami, saj se morajo že po manj kot tretjini prvenstva sprijazniti, da bo naslov prvaka znova romal v München.

Zakaj so v domačem prvenstvu tako neučinkoviti in neuspešni, se sprašujejo tudi v slačilnici nemških podprvakov, kapetan Mats Hummels pa je vse skupaj včeraj označil kar za norost.

»Tole, kar se nam sedaj dogaja v bundesligi, je zelo, zelo čudna faza. Vse, kar gre lahko narobe, nam gre narobe. Počasi postaja vse že precej neverjetno in vse težje je najti razlago, zakaj je tako. To je res zelo težavno obdobje za vsakega posebej od nas. Moramo pa priznati, da kar smo imeli v načrtu za to sezono, je bilo do sedaj bolj slabo izvedeno,« je po včerajšnji tekmi dejal Hummels, ki pa po drugi strani pravi, da bi si na vseh od zadnjih šestih tekem v bundesligi Borussia zaslužila precej več kot le točko: »Niti ena od teh ekip ni bila boljša ali močnejša od nas, a dobili smo le eno točko. To je čista norost.«

Serija šestih tekem brez zmage v bundesligi pa je slaba popotnica za Borussio pred naslednjim krogom, ko jo čaka najtežje gostovanje v sezoni, saj mora na Allianz Areno v München k Bayernu.